Nog geen Nederlandse medaille

Orlando, Florida (USA), 1 oktober 2018. Nederlandse deelnemers zijn er nog niet in geslaagd een medaille te winnen op de vijftiende World Bridge Series in Orlando, Florida, Verenigde Staten. Beste kansen daarop hadden Bauke Muller & Simon de Wijs in het open wereldkampioenschap paren, die de kwalificatie nog wonnen en in de finale volop meededen, maar uiteindelijk eindigden als vierde. Het goud ging hier naar de jonge Zweden Mikael & Ola Rimstedt met een indrukwekkende 57,33%. Bij de vrouwenparen wonnen de Françaises Anne‐Laure Huberschwiller & Veronique Bessis met 54,44%. Alleen de Nederlandsen Merel Bruijnsteen & Laura Dekkers hadden de finale gehaald, maar wisten daar geen potten te breken.

In de viertallentoernooien ging de Rosenblum Cup voor de open teams naar team ‘Zimmermann’ oftewel het nationale team van Monaco, dat in de finale het Italiaanse ‘Lavazza’ versloeg met 241–162 imps. Met nog een zitting te gaan stond het al 228–126 en dat verschil is ruim boven de norm voor opgave (80 imps met 16 spellen te gaan), maar er werd toch gespeeld. Bij de vrouwenviertallen om de McConnell Cup stond na vijf van de zes zittingen team ‘Baker’ voor met 232–166 imps. Dat is nog onder de norm, maar hier gaf tegenstander ‘Smith’ wel op. In beide toernooien waren alle teams met Nederlanders allang uitgeschakeld.

Er zijn nog kansen op een Nederlandse medaille, want vandaag beginnen in Orlando de gemengde viertallen. Hieraan doen zes (transnationale) teams met Nederlanders mee. Woensdag beginnen de gemengde paren. Hier zien we vooralsnog deelneming van acht paren met Nederlanders.