NK Vrouwenparen en Halve Finales MK Viertallen

Komend weekend (3 en 4 februari) worden in NDC Den Hommel in Utrecht de NK Vrouwenparen gespeeld. Bij 28 of meer inschrijvingen is er op zaterdag een halve finale zonder schermen en op zondag een finale met schermen. Ongeveer de helft van het aantal paren in de halve finale, met een minimum van 14, plaatst zich voor de finale op zondag. Zijn er tussen de 16 en 28 aanmeldingen dan wordt alleen zaterdag 3 februari gespeeld, zonder schermen. Uitslagen zullen te vinden zijn op de website van de NBB.

In het midden Noortje van den Broek en Mirena Wengelaar; de huidige kampioenen van de Bondsklasse A.

Ook de halve finales van de MK Viertallen worden komend weekend in Den Hommel gespeeld. BC ’t Onstein 3 (Bart Nab – Veri Kiljan, Peter IJsselmuiden – Geon Steenbakkers en Oscar Nijssen – Tim van de Paverd) won de dubbele Round-Robin, maar ook BC ’t Onstein 1 en 2 hebben zich voor deze halve finales geplaatst. Daardoor is het zeker dat minimaal een van de BC ’t Onstein teams de finale zal spelen.

Om te voorkomen dat de finale een Vordens onderonsje wordt, zal het team van BC De Lombard 1 de halve finale moeten winnen van BC ’t Onstein 1, want BC ’t Onstein 3 vecht het in de andere halve finale uit tegen BC ’t Onstein 2.

De wedstrijden zijn het hele weekend ook online te volgen via de vue-graph op BBO: https://www.bridgebase.com/vugraph/schedule.php

Veri Kiljan van BC ’t Onstein 3 neemt nog even het systeemboek door.