Nederlandse Teams vanmiddag op BBO

TeamNL Bridge Open is vandaag vanaf 15.50 uur te zien op de vue-graph van BBO tijdens de EK in Herning (Denemarken). De tegenstander is Frankrijk. Aan het begin van de avond om 18.25 uur is TeamNl Bridge Vrouwen eveneens te volgen; Engeland is daar de tegenstander. De vue-graph van BBO vind je hier. Je hoeft geen account aan te maken of in te loggen om een wedstrijd te bekijken.

Het Open Team staat na 13 ronden op een 9e plaats en het Vrouwen Team staat na 3 ronden vierde.

Een geweldig spel van Danny Molenaar en Tim Verbeek gisteren tegen de Duitsers. Met nog 1 spel te gaan, stond Nederland 14 imp’s achter. En toen kwam spel 16 op tafel.

Na een eerstehands Multi door Hopfenheit (west) meldde Molenaar zich met zijn zeskaart harten. Oost gaf een zogeheten converteerbaar doublet; partner heb jij harten, dan mag je nu passen. Verbeek wist uiteraard hoe laat het was (maar niet dat hij 14 imp’s achterstond) en knalde 4heart icon. De kwetsbare west durfde het wel aan om toch zijn schoppen te melden. Molenaar gooide met 5heart icon de reddingsboei uit waarna oost vermoedelijk met 5SA de azen vroeg (als 4SA niet beschikbaar is, doen veel spelers dat met 5SA). Verbeek wachtte het antwoord niet af en bood met de borst vooruit 7heart icon. Een uitstekend besluit, want 6spade icon is dicht terwijl 7heart icon maar twee down ging voor -300. Daarmee harkte Nederland 14 imp’s binnen en dat bracht de eindstand op 29-29.

Thibo Sprinkhuizen opende aan de andere tafel een zwakke twee in schoppen, waarna Guy Leon de Mendes na een licht tegensputterende Duitser op de noordstoel regelrecht op zijn koers afging. Gek genoeg vond aan deze tafel zuid zijn hand niet de moeite waard om een stok tussen de biedmachine van OW te steken en paste.