MontreAlt

Montréal, Québec (Canada), 30 juli 2020. Maandag 3 augustus begint de ‘MontreAlt’, een online bridge-evenement van de serie ‘Alt Invitational’. Het is genoemd naar de voor deze zomer geplande maar wegens corona afgelaste Noord-Amerikaanse bridgekampioenschappen in Montréal, Québec, Canada (zie ook ons artikel van 16 april). Het formaat is van het type ‘Major Alt’ met 32 deelnemende teams, waarvan de bovenste acht uit de voorwedstrijden zich plaatsen voor de play‑offs op basis van knock‑out met ten slotte een finale op vrijdag 7 augustus, alles te spelen via Bridge Base Online.

Nieuw is ditmaal dat er voor niet initieel uitgenodigde teams een ‘MontreAlt Qualification’ heeft plaatsgevonden op 20–23 juli (zie ook de twee bulletins erover). De twee hierin hoogst geëindigde teams plaatsen zich gratis voor de eigenlijke MontreAlt. Dat zijn het Nederlandse team ‘Lombard’ (Bert Geens, Wouter van den Hove, Rens Philipsen, Ruud von Seida, Jamilla Spangenberg, Dennis Stuurman, Chris Westerbeek, Dafydd Williams, Jasper Williams) en een team ‘Sweden Mixed’.

De bezetting van de MontreAlt is nog niet definitief, maar omvat onder meer de volgende teams met Nederlanders in de gelederen (naast het genoemde ‘Lombard’):

  • ‘Gupta’ met Bauke Muller & Simon de Wijs
  • ‘Macavity’ met Kees Bakker, Niels van Bijsterveldt, Tim van den Bos, Pim Coppens, John Lesmeister, Gert-Jan Ros, Emile Schols, Michel Schols, Emiel van de Wiele, Dennis de Wit
  • ‘Transnationals’ met Kevin Gotink
  • ‘Zhao’ met Danny Molenaar & Tim Verbeek en Ricco van Prooijen & Louk Verhees.

Belangstellenden voor een dagelijkse nieuwsbrief over de MontreAlt kunnen zich daarop abonneren via de homepage van de website van bid72.