In memoriam Elly Ducheyne

Den Haag, 16 oktober 2019. Gisteren is Elly Ducheyne overleden. Dat meldt haar schoondochter Monique Spitse via sociale media. Elly was vele jaren lang de drijvende kracht in de perskamer van grote internationale bridge-evenementen zoals wereld‑ en Europese kampioenschappen. Sinds enkele jaren heeft haar broer Jan Swaan dat stokje overgenomen. Elly was gehuwd met René Ducheyne, die ook een bekende was in de bridgewereld, maar al langer geleden was overleden. Enkele persoonlijke reacties van de zijde van IMP:

Ik onderhield decennialang een diepe, warme vriendschap met Elly. En het was een voorrecht samen met haar tien jaar lang het Forbo in het Kurhaus te organiseren. Wat een vrouw, wat een power! – Jan van Cleeff, oprichter IMP

Bij mijn eerste internationale persoptreden kwam ik als een onzeker puppy de perskamer binnen. Elly zag het meteen, nam me onder haar vleugels en zorgde ervoor dat ik me thuis voelde. Zo lief, zo bekwaam. Ik zal haar missen. – Marjo Chorus, hoofd/eindredactie IMP

Elly Ducheyne overleden