Leads 2023-5 Probleem 4

Probleem 4. W/Allen

West

Noord

Oost

Zuid

2diamond icon
2SA
pas
3spade icon
pas
3SA
pas
4diamond icon
pas
4heart icon
pas
4SA
pas
5spade icon
pas
6spade icon
a.p.

3spade icon = puppet naar 3SA; 4diamond icon = 5+spade icon/4+diamond icon SI. 4heart icon = SI spade icon, 4SA = RKC.

Je bent west en hebt:

spade icon 8 3 heart icon A V B 9 6 2 diamond icon 6 5 club icon V 9 2

Naam Antwoord Commentaar
Bart Hoekstra spade icon 8
Theo den Haan spade icon 8
Han Hoogeveen club icon 2 Ik denk dat we snel een klaverslag moeten ontwikkelen voordat die weggaat op hartenheer.
Jaap Hazewinkel club icon 2 Ha A is verleidelijk ( mijn keus in paren) maar misschien geeft dat de discard in kl op haH in dummy. Ik hoop dat p kl A, H of B heeft
Niels de Bruin club icon 2 zuid heeft hoogstens 1 harten, als noord hartenheer heeft en ik start harten dan gaat op hartenheer een klaververliezer weg
Rinus de Louw club icon 2 partner moet klaveren heer hebben en dan winnen wij harten aas en klaveren vrouw – een beetje wishful thinking kan af en toe geen kwaad
Sjoerd club icon 2 Zuid is niet bang voor ♡ Start. Singel of renonce. Starten met ♡ maakt mogelijk ♡H vrij. Eerst maar ontwikkelen. ♧H bij partner bijvoorbeeld
Sjoerd van der Schuit club icon 2 Noord heeft ♥H die maak ik vrij als ik met ♥A start. Het moet down en de grootste kans is ♣H bij partner.
Wiebe club icon 2
Harry Geelen club icon 9 Uit wanhoop. Klinkt alsof er voldoende tempo is om op HH een klaververliezer te lozen of na de klaversnit een harten.
Fred Titulaer heart icon A Zou Zia ook doen
Gerbrand Hop heart icon A We hebben veel punten, harten aftroever lijkt mij beste kans
Jan Wolthuis heart icon A Hopende op een introever bij partner. Hrt H zit waarschijnlijk toch achter je.
Kees-Jan heart icon A Ik speel op een hartenaftroever bij partner.
Pieter-Bas de Bruijn heart icon A ♥ aas en ♥ na. Daarna mag de leider het zelf uitzoeken. Ik ga hem niet helpen door een andere kleur te starten.
Pieter-Bas de Bruijn heart icon A Ik verwacht weinig van partner&#039,s kaart, ♣ start is daarom te link. ♦ naar de 2e kleur van de leider valt ook af. Ik start ♥ aas en denk daarna passief ♥ door te spelen voor de heer in de dummy.
Remko Rankenberg heart icon A Heer zal vast een zeker wel goed zitten voor leider. Geeft niet zoveel weg en hopelijk heeft maat een single.
Ronald Lokers heart icon A Geen onderzoek voor 7 dus Zuid heeft waarschijnlijk een singleton harten. Dus ik kan redelijk veilig mijn &#039,kijk-aas&#039, spelen.
jacques veenstra heart icon A
Chretienne Wiessing diamond icon 6 Ik twijfel tussen ruiten start of harten aas start.. N moet wel harten heer hebben, dus dan moet ik hopen op introever bij mijn p, in 2e harten slag. Kleine kans. Dan maar ruiten 6 start. Geeft niks weg.