Leads 2023-4 Probleem 1

Probleem 1. W/NZ

West

Noord

Oost

Zuid

1diamond icon
2club icon
pas
2SA
pas
3spade icon
pas
3SA
pas
4club icon
dbl
4spade icon
dbl
a.p.

Je bent oost en hebt:

spade icon A 10 7 4 heart icon 10 9 2 diamond icon 3 2 club icon H V B 3

Naam Antwoord Commentaar
Bart Hoekstra spade icon 4 Misschien is schoppen aas beter en dan een kleine schoppen na.
Chretienne Wiessing spade icon 4 Ik denk dat de leider een 6/4 verdeling kl/sch heeft. En dummy heeft 3 sch en 1kl. En max 3ha, dus veel ruiten. Wij hebben de punten. Dus troef spelen is wel logisch.. maar ik ben bang dat ik hoge sch bij mijn P weghaal. dan maar kleine sch spelen.
Pieter-Bas de Bruijn spade icon 4 Noord heeft een zwart spel, waarschijnlijk iets van 6-5. Ik wil ♣ introevers voorkomen en start troef. De aas en troef na kost zomaar een troefslag, dus start ik een kleintje.
Gerbrand Hop spade icon A kost zomaar een troef slag, maar na troef aas troef met die 6(7)-4 in Noord is het vast wel 2 of 3 down
Han Hoogeveen spade icon A Waarom doubleert mijn maat??? Het lijkt een beetje alsof ze in een 4-3 fit schoppen zitten. Ik start schoppenaas en schoppen na om introevers te voorkomen. Als Zuid een dichte 6 kaart ruiten heeft, dan kan ik na schoppenaas altijd nog naar harten switchen.
Jaap Hazewinkel spade icon A en schoppen na. Als ik ruiten start gaan NZ in de cross ruff.
Kees-Jan spade icon A Verbijsterend biedverloop. Volgens mij zijn er iets teveel plaatjes aanwezig. Noord lijkt een extreem zwart 2-kleurenspel te hebben (7-5?), maar zal niet zoveel punten hebben. Zuid heeft de nodige punten in de rode kleuren, maar is ook kort in klaveren en zal dus de nodige aftroevers kunnen maken. Ik ga dus zeker troef starten, maar welke? SC A kan zomaar een hoge schoppenhonneur bij partner crushen en de hele schoppenpositie opblazen, maar een kleine schoppen zorgt ervoor dat we waarschijnlijk maar één rondje troef kunnen trekken. Toch maar SC A.
Remko Rankenberg spade icon A Het lijkt er op dat rechts 4 schoppens en 6 klaveren heeft. En links 3 schoppens en weinig klaveren. Ik ga met grief beginnen zodat leider geen klaveren vertoeven in dummy. Kleine troef werkt dan alleen als partner het heer heeft. Dus eerst het aas en daarna klein. Als partner dan boer of vrouw heeft, wordt mijn 10 nog een slag.
aart de leeuw spade icon A Wij hebben de punten en de klaver. Het kan bijna alleen maar gemaakt worden met introevers. Dus schoppen aas en schoppen na.
Anton club icon H Noord heeft een onevenwichtige hand met spade iconclub icon zuid heeft een diamond icon dekking en waarschijnlijk ook heart icon. West heeft mogelijk introefwaarde na een club iconuitkomst. En anders legt het mogelijk slagen vast.
Ronald Lokers club icon H Het doublet van West lijkt me Lightner-achtig dus ik start niet met ruiten. Het lijkt erop dat West een renonce (of singleton) klaveren heeft en een doubleton troef. Dus klaverenstart legt in ieder geval 1 introever vast.
Jacques Veenstra heart icon 10 maat heeft een lichte opening met zeker wat in harten. De klavers van noord zijn nog lang niet vrij dus laat zuid die maar introeven en we moeten zoveel mogelijk slagen uit de harten en ruiten zien te maken.