Leads 2023-3 Probleem 2

Probleem 2 – W/NZ

West

Noord

Oost

Zuid

1spade icon
2club icon
4spade icon
pas
pas
dbl
pas
5heart icon
a.p.

Je bent west en hebt:

spade icon A V 8 5 4 heart icon 9 diamond icon A 7 2 club icon B 8 6 3

Naam Antwoord Commentaar
Han Hoogeveen spade icon A Een kijkaas. Het zou zuur zijn als dit schoppenkoning hoog maakt.
Kees-Jan spade icon A Als noord een renonce heeft is het fout om met SC A te starten, maar ik hoop dat &#039,ie erdoor komt en ik aan de dummy kan zien wat een goed vervolg is. Een kleine ruiten starten vind ik wel heel stoer, maar dat ben ik dus niet.
Remko Rankenberg spade icon A
Pieter-Bas de Bruijn heart icon 9 Iemand heeft korte ♠ en de ♣ lopen niet. Introevers voorkomen is het devies.
Antoinette Borchert diamond icon 2 De kans is groot dat de leider nu gaat snijden op ruitenvrouw. Zo kunnen we in het geval partner ruitenvrouw heeft, op tijd, voordat de leider losers op klaveren gaat wegwerken, twee ruitenslagen incasseren.
Jaap Stomphorst diamond icon A Schoppen Aas kan afgetroefd worden, dit lijkt veilig. Singelton troef lijkt me niets
Jan Wolthuis diamond icon A Noord heeft klv + sch. Zuid is kort in die kleuren en daarom valt een start in een zwarte kleur af. Hartenstart kan een gratis snit weggeven. Daarom blijft ruiten over. Hopelijk kan partner op de Aas een duidelijk signaal geven.
Joop Belderok diamond icon A Elke uitkomst lijkt hier verkeerd te kunnen uitpakken. Dus maar ruiten aas, om daarna te kunnen beslissen: of ruiten vervolgen, of schoppen aas of misschien toch nog klaveren
Maurits van der Vlugt diamond icon A Ik heb een hekel aan starten met een &#039,unsupported ace&#039,, dat is in mijn ervaring vaker fout dan goed. Maar hier komen klaver of schoppen voor mij niet in aanmerking. SA is redelijk veilig (zelfs als dat de H bij de leider hoog maakt, is er niet altijd een nuttige discard. Risico is dat ze aftroeven en ze elf slagen in H+K maken. Als we 3 slagen hebben dan is dat 1S+2R, 1S+1R+1H, 2R+1H of 3R. In alle gevallen kunnen we met RA starten!
Theo den Haan diamond icon A