Leads 2023-2 Probleem 5

O/Allen

West

Noord

Oost

Zuid

1club icon
1heart icon
dbl
pas
1SA
pas
2heart icon
pas
2SA
pas
3SA
a.p.

dbl = 4-krt spade icon; 1SA = 12-14.

U bent zuid en hebt:

spade icon V 9 3 heart icon A H 10 7 5 diamond icon H V 8 7 club icon 6

Naam Antwoord Commentaar
Jaap Hazewinkel club icon 6 Rechts heeft vrijwel zeker Ha VBxx en ik ga hem geen 9e slag geven. Partner heeft hooguit 2 punten dus kan een klaver-lead niet kosten. Ik schat partner op een 4234 verdeling. Kan ook 4135 zijn.
Sjoerd van der Schuit heart icon 5 Partner heeft niet hooguit ♥B. Ik zal het zelf moeten doen
Jos van Gerwen heart icon A Kijkaas
Kees-Jan heart icon A De kans dat partner een entree heeft is niet groot, dus een kleine harten starten heeft weinig voordelen. Ik start HA A, zodat ik de dummy kan zien en daarop mijn tegenspeelplan kan maken.
Peter Jansen heart icon A Kijk aas. Niets lijkt goed, weest heeft waarschijnlijk iets als een 4-1-4-4 en oost kan zo maar een 3-4-3-3 hebben. Even naar dummy kijken om te beoordelen wat verder te doen.
Rene heart icon A kijk Aas, eventueel Ru H switch . Partner zal niet veel hebben maar Ru B kan nog net
Theo den Haan heart icon A Partner heeft niets,let op signaal partner
erik de visschere heart icon A partner kan niet veel hebben , met deze kijkaas probeer ik het beste vervolg te vinden
Han Hoogeveen diamond icon 8 Sowieso moet maat iets hebben om een zwarte kleur tegen te houden. Ik speel op ruitenboer bij maat (of zelfs ruitentien met ABx in dummy). Zelfs als de leider slechts VBx in harten heeft, dan kom ik bij hartenstart nog in de problemen als er nog 7 zwarte slagen worden geïncasseerd.
Anton diamond icon H Partner moet aan slag komen, maar die heeft 2-4 HCP. Hopelijk is dat diamond iconB dan moet wel die B vrijkomen
Chretienne Wiessing diamond icon H
Jacques veenstra diamond icon H .
Maarten Schollaardt diamond icon H
Marcel Winkel diamond icon H Ik verwacht niet meer aan slag te komen en belangrijker: partner zal sowieso niet aan slag komen. Ik hoop dat partner stopt met klaveren B10xx en/of schoppen B. Als hij er ruiten Bxxx ernaast heeft, gaan we dit contract downspelen. Ik ga de leider in elk geval geen hartenslag geven.
Pieter-Bas de Bruijn diamond icon H De ♥ krijgen we alleen ontwikkeld als oost een 3-kaart heeft, want partner komt niet aan slag om ze een 2e keer te spelen. De kans dat oost 4 ♥ heeft lijkt me groot gezien zijn herhaalde sans bod. Ik hoop op ♦ B9xx(x) bij partner en start ♦H.
Remko Rankenberg diamond icon H Ik zie in harten alleen naar meer dan twee slagen als maat er mee komt. En anders komen die hartens wel later. Hopelijk heeft maat ruiten boer zodat ik hem via ruiten aan slag kan brengen.
Rinus de Louw diamond icon H Noord heeft bijna niets, maar is ruiten B x x x teveel gevraagd? Als ik harten start wordt het contract gemaakt. DE leider maakt 5 klaveren, 3 of 4 schoppen en 1 harten
Ronald Lokers diamond icon H Ik hoop op ruiten Bxx bij partner (en dus een aan-signaal in slag 1) en sch AH kaal bij Oost. Verder zie ik geen downkansen, OW zullen anders wel 5 klaveren, 4 schoppen (mijn sch V wordt er wel uitgesneden) en ruiten aas maken.
edwin maes diamond icon H Geen harten, p heeft de gelegenheid gehad om 2 ha te doubleren. Ruitenheer geeft even overzicht, ik vermoed dat p wat klaveren tegen heeft
gerbrand hop diamond icon H Ik zou wel vragen wat 2harten is en wanneer Oost 1SA biedt en wanneer 1Sch.. uitgaande van enigszins zinnige tegenstanders heeft Oost waarschijnlijk de hartens wel dubbel gestopt. Dan is ruK denk ik aangwezen
Raoul diamond icon V