Leads 2022-8 Probleem 1

O/NZ

West

Noord

Oost

Zuid

pas
1diamond icon
2spade icon
3 SA
a.p.
U bent oost en hebt:

spade icon 10 7 heart icon H V 10 6 5 diamond icon 3 2 club icon A 10 6 4

Naam Antwoord Commentaar
Frank Jordan spade icon 10 De hartens zien er mooi uit maar zonder specifiek de boer bij maat krijg ik die niet aan de praat. Schoppens opzetten en tegelijk niks weggeven in de andere kleuren.
jacques veenstra spade icon 10
jan wolthuis spade icon 10 Als er een downvariant is in sch, dan moet je ermee starten. De sch plaatjes zijn voor de leider toch wel bekend. Hrt start is een alternatief maar alleen goed als partner de A of de B heeft, zo niet dan geeft het een slag weg.
Niels de Bruin heart icon 5 Bx bij partner is genoeg, leider zal dubbele schoppenstop hebben
Maurits van der Vlugt heart icon 6 Ik geloof wel in die dubbele S stopper. Met al mijn punten heeft maat ook geen 2 entrees. Dus H uit. Ik heb meer fiducie in honneur klein bij maat dan in Bx vs Axx bij de buren.
Antoinette heart icon H Partner heeft wel schoppenlengte maar weinig punten, ik heb slechts een tweekaart schoppen. Leider lijkt dubbele stop in schoppen te hebben, wellicht lengte in klaveren, geen vierkaart harten. Ik wil m&#039,n klaveren 10 een kans geven, start met hartenheer!
Bert heart icon H
Erik Hoeksema heart icon H geen schoppen, niet tegen wel zal partner wel weer zijn gebruikelijke bagger hebben
J.P.Derksen heart icon H
Jan Talmon heart icon H De vraag is of partner nog bereikbaar is na een sch start en 1 keer ophouden door de leider. Daarom start ik toch maar met Ha Heer. Als die mag houden kan ik altijd nog switchen naar sch 10 (of de ha doorspelen met bv Bx op tafel.
Kees-Jan heart icon H Ik start geen schoppen. Die stop zit wel snor bij noord. Harten uit geeft volgens mij de meeste kans op down. De vraag is alleen of ik voor een relatief veilige harten heer moet gaan of volle bak moet hopen op een honneur bij partner en een kleine harten moet starten. Ik vind mijn kaart sterk genoeg dat ik graag wat veiligheid in mijn start inbouw. Ik start harten heer.
Rinus de Louw heart icon H Boer bij partner is wellicht voldoende om dit contract down te spelen. Ik heb nog een entree.
Ronald Lokers heart icon H Schoppen zal wel gestopt zijn, en ik verwacht geen entree ernaast bij partner. Dan maar mijn eigen kleur…
Victor Oranje heart icon H Noord heeft vermoedelijk dubbele sch stop (indien ik start met sch 10). Parner heeft om en nabij 6 punten, zodat er weinig kans is op entree na vrijspelen sch. Mijn hand heeft wel een zij entree. Kans down te krijgen met harten start, derhalve groter. Twijfel over hart koning of hart 5. Toch maar de koning
Vincent Broersen heart icon H
gerbrand Hop heart icon H ligt beetje aan stijl van 2Sch, maar met de huidige stijl is 2SCH eerder Q6e op dan KQ96e met een entree. Kleine harten kan goed zijn met Ax bij maat.
Jaap Hazewinkel heart icon V Na mijn voorpas kan 2sch van alles zijn. Leider lijkt daarop voorbereid. Dus harten. Welke? Met haBx wil ik dat parter de boer ondergooit (zeker als er een 3kaart in dummy verschijnt).
Jw bomhof heart icon V Gezien mijn vele punten verwacht ik niet dat p. een entree heeft als de sch eenmaal vrij zijn. Ik start dus niet voor hem, maar voor mijn eigen goede kleur. Honneur of kleintje? M.a.w keuze om blokkade problemen te vermijden of om niet een slag+ Tempo weg te geven. Vanwege mijn vaste entree doe ik de Vrouw, omdat we ook zonder hartenhonneur bij hem, downkansen hebben.
Onno Janssens heart icon V Mijn p is zwak, ik minder zwak. Kom dus met mijn eigen kleur uit. De V vraagt om aan/af. Als je die afspraak niet hebt of strong King speelt dan de heer.
wauters heart icon V Partner deblokkeerd de boer.