Leads 2022-5 Probleem 1

W/OW

West

Noord

Oost

Zuid

pas
1SA
pas
2club icon
pas
2heart icon
pas
3SA
a.p.
2heart icon belooft 4heart icon en ontkent 4spade icon. 3SA belooft geen 4spade icon.

spade icon B 9 7 4 heart icon V 7 diamond icon H B 9 5 2 club icon 3 2

Naam Antwoord Commentaar
Gerard Schuijt spade icon 4 kleintje plaatje, tp heeft kennelijk geen Schoppen
Jos van Gerwen spade icon 4 Harten en klaveren ligt niet voor de hand. Ruiten geeft makkelijk iets weg. Schoppen kan het meeste opleveren
Rob Brouwer spade icon 4 ruiten of schoppen is de vraag in schoppen kan het geen kwaad in ruiten kan ik maar zo een slag weggeven
Teun spade icon 4 Andere kleuren vallen af
Victor spade icon 4
bert toet spade icon 4 geeft hopelijk geen slag weg
C.A.P. Vos spade icon 7 ♦ geeft waarschijnlijk een slag weg. ♥, gezien de bieding is ook niks. Blijft over ♠ of ♣. Dan kies ik voor ♠. Op een goede dag hebben NZ een 2-2 verdeling in die kleur.
Otto van Schravendijk spade icon 7
Mike Reuser spade icon 9 Het gaat tussen ♦ en ♠ ….. Omdat een ♦-start zomaar de negende slag kan weggeven, toch maar veilig ♠. Normaliter de 4 (4e van boven), maar nu de 9 …. verraadt net iets minder van het spel
Dale Rudrum club icon 3 Ben benieuwd naar de redenatie waarom dit fout zou zijn. Maat heeft waarschijnlijk wat punten en zeer waarschijnlijk geen 5 krt hoog
ton de Vries club icon 3 Apart dat 3Sa bieder geen 4krt S belooft, waarom dan 2K bieden eerst? Had openaar bv 3H/S met 5 kaart kunnen bieden? Zou aan tafel vragen wat voor hand dummy heeft als er geen 4 kaart schoppen zit en pas dan de uitkomst bepalen. Schoppen en Harten zitten scheef en partner geef ik iets als een 2-4-2-5. blijf van majors af. Dus ofwel actief Ruiten of &#039,passief&#039, klaver starten. Ben actieve starter, maar deze voelt als klaver.
Antoinette Borchert heart icon V Met m&#039,n ruiten blijf ik graag achter de leider zitten, partner is hoogstwaarschijnlijk kort in ruiten en ik mis entrees voor die kleur. Hartenvrouw kan ik een slag mee weggeven als partner onverhoopt Bxxx heeft. Onder schoppenboer uit is ook tricky. Zij hebben vast lengte in klaveren en moet er in die kleur gesneden worden dan laat ik het hoe liever aan de leider over. Het wordt hartenvrouw.
Fred Titulaer heart icon V Op zoek naar de vijfkaart Ha bij Oost
Han Muller heart icon V Zet de leider onder druk, partner heeft waarschijnlijk lange harten.
Michel Bouten heart icon V Start voor de partner
Ronald Lokers heart icon V &quot,Start tegen sans met je 5-kaart of in die van je partner&quot,. Een ruitenstart zou kunnen maar dan speculeer je heel erg op ruiten aas of vrouw bij partner. Kan zomaar de enige downstart zijn. Maar ik start liever iets passiever. Partner heeft minstens 4 hartens dus probeer ik die te ontwikkelen.
leon deliege heart icon V
Erik Slump diamond icon 2 Maat zal iets hebben en in elk geval een 4kaart harten, maar Ha V starten naar de leider toe is met te speculatief en grote kans dat de leider nog een gemarkeerde snit overhoudt. In ruiten heb ik weinig nodig van maat. Vx of Txx is al feest en V-sec of Tx maakt dat het niet echt iets kost. Geen reden dus om niet met mijn beste en langste kleur uit te komen.
Frank Peeters diamond icon 2 Start met de langste kleur, start met schoppen is daarom minder aantrekkelijk, bovendien is starten onder de boer uit vaak minder succesvol
Frank van Wezel diamond icon 2 Van m&#039,n moeder geleerd. Kortom, ik weet niet beter.
GE Hop diamond icon 2 5krt is te krachtig
Henk Uijterwaal diamond icon 2 Ik zou eigenlijk wel willen weten wat 3SA voor een handtype is.
Jaap Hazewinkel diamond icon 2 Zeker in viertallen. Van schoppen alleen gaat het niet down. In paren kan schoppen beter zijn.
Job Scheffers diamond icon 2 5-kaart belangrijker dan hoge kleur
Kees Mosch diamond icon 2 Vijfkaart. Partner moet een paar plaatjes hebben. Dat kan heel goed ruiten V of A zijn. Verder is de ruitenkaart stevig genoeg om een vierkaart bij de tegenpartij aan te kunnen.
Leo Huvers diamond icon 2 Wat anders? Ha met Vx en rechts 4 ha valt af, kl van een dubbelton, komt ook niet in aanmerking. Sch zou kunnen, maar links kan prima een 4krt S hebben, maar ook al heeft partner fijne sch, dan is het ermee nog niet down. Links kan 14 punten hebben, zeker dan moeten de rui maar werkend, iets anders duurt te lang. De leider kan AV rui hebben, maar dat is zonder duidelijk alternatief doemdenken en bivendien kan zelfs dan rui uit nog noodzakelijk zijn geweest.
Marcel diamond icon 2 Alleen fout bij rui V derde in dummy en 10x bij de leider en nog wat zitsels waar P niks in ruiten heeft :-).
Marina Witvliet diamond icon 2 Misschien wat naief maar wat maakt dat zuid 2klaver biedt? Dus gewoon ruiten start .
Piet Lagas diamond icon 2 Gewoon maar maar mijn langste kleur
Pieter-Bas de Bruijn diamond icon 2 Zuid belooft misschien geen 4-kaart ♠, maar heeft niet voor niets 2♣ geboden en heeft blijkbaar geen ♥. Ik verwacht dus wel ♠ lengte bij hem. Dus start ik gewoon de kleinste van mijn langste kleur.
Rik Vantilborgh diamond icon 2 Een 5kaart van HB tegen een 4kaart van B9 – ik weet wel wat kiezen – klaveren (partner dubbelde niet voor uitkomst) en harten van N vallen af. En partner heeft wel wat punten, 4 à 8, wie weet zit daar een Ruiten bij!
Rinus de Louw diamond icon 2 Eigenaardig dat 3 SA geen 4 krt schoppen belooft! Waarom dan Stayman? Om een schoppenstart uit te lokken? Ik kom gewoon met kleintje belooft plaatje
hans Ernst diamond icon 2 aanvallend
Anton diamond icon 5 4e van boven
Don Severeijns diamond icon 5 Als partner een ruitenplaatje heeft zal zij het niet waarderen als je een andere kleur start.
Erik de visschere diamond icon 5 4° hoogste van mijn langste kleur
Hans van Vooren diamond icon 5 Ruiten van de vijfkaart, ondanks het risico een slag en mogelijk het contract kado te doen. De bieding suggereert niet, dat de tegenstanders gelimiteerd zijn, dus er is mogelijk haast geboden. Met schoppen (en harten natuurlijk) kan overigens evenzeer een slag worden weggegeven. Klaveren zou mijn eerste keuze zijn bij paren, maar in viertallen zit er weinig toekomst in die kleur nu partner het 2K-bod niet heeft gedoubleerd.
Hein Verloop diamond icon 5 langste kleur is nooit onzin
Henk Jan Prins diamond icon 5
Jan Talmon diamond icon 5 Gewoon starten van je lengte.
Sylvia van den Heuvel diamond icon 5 vierde van boven van mijn langste kaart.
Aad vd Bos diamond icon 9
Bob Drake diamond icon B H/s start lijkt onaantrekkelijk. Mischien iergends Tx ruiten en dan is rb goed.