Forum 2022-5 Probleem 1

Probleem 1. O/NZ

West

Noord

Oost

Zuid

4diamond icon
?

spade icon A 4 heart icon H V B 6 2 diamond icon V B 3 club icon A H 5

Uw bod?

Naam Antwoord Commentaar
Anton 4 SA Keuze tussen doubleren (-3 =500) en zelf spelen (650)
Melle Bakker 4 SA Hooguit 1 verliezer in Ruiten. Met 1 aas bij partner is slem vrijwel zeker.
Victor 4 SA
Jan Toby 4 spade icon 4 Harten omschrijft mijn hand het beste.
Aad vd Bos 4 heart icon
Bas Groot 4 heart icon Als 4h h+s aangeeft dan doublet, anders 4H
Bert Toet 4 heart icon Om deze reden vind ik 4Ru een non-bod: bied dan moedig direct 5Ru, dat ik in dat geval wel van een doublet zou voorzien.
Dale Rudrum 4 heart icon Passen is te zot en elk ander bod geeft een vertekend beeld. Was 4NT maar om te spelen.
Don Severeijns 4 heart icon Voor slem heeft partner een fit, SH, HA en een V nodig plus slt R, of een renonce R ipv HA. Als dat zo is moet ik maar hopen dat ze nog wat doet. 5 H garandeert langere H lijkt me. Als we nu transfers speelden was doublet een mooi bod.
Erik Slump 4 heart icon Te balanced en te slechte ruitens om hoger te mikken. Direct 5HA bieden suggereert een ruitencontrole en na doublet komt maat met 4SC en dan nog 5HA bieden maakt het bieden ook niet overzichtelijker. Voordeel van het laatste is dat maat wel je kracht weet, maar heeft geen idee van jouw verdeling en wat dus de eindkleur moet zijn. Beter is om te erkennen dat de preëmpt goed getimed en effectief is.
Frank van Wezel 4 heart icon Alternatieven zijn slechter.
Gjalt de Boer 4 heart icon 4r : 8-kaart met AH vermoedelijk zonder sH en hA. Doublet zal leiden tot 4s bij partner, daar zit je niet op te wachten. 4SA geeft ongeveer deze hand aan, maar 4h lijkt me beter.
Hans Ernst 4 heart icon
Harry Dabekaussen 4 heart icon
Hein Verloop 4 heart icon met andere kwetsbaarheid dal
Helene Thygesen 4 heart icon Ik twijfelde tussen 4SA en 4H, maar ik denk dat 4H iets grotere kans heeft. Soms gaat 4SA down op de schoppens.
Henk Jan Prins 4 heart icon
Jaap Hazewinkel 4 heart icon Bij geen enkel ander bod wegen de voordelen op tegen de bezwaren
Jan Vink 4 heart icon
Jan van cleeff 4 heart icon
Jean-Pierre Dondelinger 4 heart icon
Joost C 4 heart icon Een dubbel gaat niet want ik verdraag de schoppen niet. Als partner weinig of niets heeft maar 5krt schoppen wordt het een catastrofe
Jos van Gerwen 4 heart icon
Koen Poppe 4 heart icon
Leo Huvers 4 heart icon 4H. Oost heeft AH 8e, misschien bij deze kwetsbaarheid 7e. Mij 3 punten in rui zijn constructief gezien niets waard. Houd ik er 17 over. Risico van 4H is dat je verkeerd of te laag zit. Verkeerd is niet waarschijnlijk gezien de ruitens. Wasrschijnlijker is dat p kort is in rui en fit in ha. Dan kun je slam missen, maar als ie ha Axxx en sch HV heeft dan zal ie met singel of renonce op jouw kwetsbare 4H 5R bieden. Alternatief is x, maar wat bied je dan als maat 4S bied?
Marcel 4 heart icon Praktisch bieden voor gevorderden? Ga geen avontuur aan met een doublet…
Patrick Finaut 4 heart icon Volgens het principe van de minste van de kwaden
Piet Lagas 4 heart icon Groot risico dat je slem mist maar na doublet wil je niet dat partner schoppen bied. Partner komt nog aan de beurt.
Pieter-Bas de Bruijn 4 heart icon
Rinus de Louw 4 heart icon Oost heeft 8 harten en maakt 7 slagen in 4 ruiten. dat is gedoubleerd + 500 voor ons. Dan is 4 harten altijd beter. P zal een paar harten hebben en opzoek gaan naar slem met wat punten en weinig ruiten.
Rob Brouwer 4 heart icon Voldoende punten om te bieden en het kan er zomaar inzitten als ik doubleer zegt partner schoppen en als ik pas is het twijfelachtig of hij doubleert. een ruitertje aan de overkant en harten 10!
Rob Scheerboom 4 heart icon Enige probleem zou kunnen zijn dat de harten behoorlijk scheef zitten. Voordeel kan zijn dat ruiten in p hand getroefd kunnen worden.
Tjebbe Witteveen 4 heart icon Onderboden maar alternatieven, doublet (gaat partner natuurlijk sch bieden) of 5har (6krt) zijn nog minder aantrekkelijk. En mocht rui AH, har A weg zijn is maakt het nog, al is singleton rui waarschijnlijk, dus 5 zal kansen hebben.
Ton de Vries 4 heart icon Na doublet volgt vrijwel zeker 4S en dat is slecht eindstation. Passen is optie, beter een zekere plus dan een min. Maar 4H lijkt me het meest praktische, voldoende kans op een plusscore.
erik de visschere 4 heart icon Partner kan verhogen als hij iets meebrengt
erik de visschere 4 heart icon Dit bod omschrijft het best mijn hand : sterk en goede harten , Als partner iets extra meebrengt kan hij slemambitie tonen
joost brouwer 4 heart icon voldoende lijkt me, partner is zeker(?)kort in ruiten en zal met een beetje hand nog wel iets doen
Dick Maans 5 heart icon
piet 5 heart icon doublet valt af met zo weinig schoppen, maar 4H laat partner niet echt meedenken. Je kunt natuurlijk 4SA bieden als dat geen tweekleurenspel aangeeft, maar 5H geeft wel een goed beeld. Met xx in ruiten zal maat wel passen.
John Korver 6 heart icon Misschien wat optimistisch, maar het moet een kans hebbe., 5ha als een invite tot 6ha zou ook een optie zijn afhankelijke van de afspraken met partner,
Ad van Aelst Doublet hangt af van afspraak partner, tot welk niveau speel je negatieve dubbels…
Bob Drake Doublet Slam zit er mogelijk in. 4 h wordt snel gepasst.
Edwin Maes Doublet Tja gevoelsbodje. Je bent sterk genoeg maar met n p 0 pnt wordt t n drama. Ik ga van t positieve uit
Frank Peeters Doublet Ik reken op zo&#039,n 6pt bij partner. Na 4s corrigeer ik naar 4sa.
Hans van Vooren Doublet Doublet, gevolgd door 5H als partner 4S biedt, dan heb ik althans mijn hand zo goed als het gaat omschreven. Als alles goed of fout kan zijn is doublet als meest flexibele bod maar zelden echt heel erg fout.
Henk Uijterwaal Doublet Ik wil niet passen, 4H lijkt me te eenzijdig en wat 4SA in een niet regulier partnership zou zijn weet ik niet.
Hollmann Doublet
Jan Talmon Doublet Alles kan fout zijn. Als partner 4 sch biedt, dan bied ik 4 sa. Direct 4 sa kan waarschijnlijk niet. Want dat belooft 2 kleuren om in te spelen.
Jeroen Doublet veel maar onduidelijk waar dit gaat eindigen. 4 Ha lijkt te slap en is einde van de biedronde. Met db komt partner eerder met schoppen dan met harten. Klein slem SA zal het niet kunnen worden. 6 Ha is nog niet uitgesloten. Na 4 schoppen waarschijnlijk azen vragen en in 5 of 6 (7?)&#039, harten aanleggen. Dat zal zeker ook fout kunnen zijn wanneer maat niets heeft,
Job Scheffers Doublet
Kees Bakker Doublet het meest flexible, ik corrigeer 4S naar 4N
Michel Bouten Doublet
Rob groot Doublet
Ronald Lokers Doublet Passen is geen winnend bridge, en 4H geeft geen goed beeld van mijn hand. Na 4S bij partner bied ik 4SA.
Vanden Cruyce Doublet
edwin maes Doublet
gerard Schuijt Doublet Eerst maar eens horen wat maats kleur is en dan 5harten geeft mijn kracht beter aan dan nu 4harten,