Leads 2022-3 Probleem 1

N/-

West

Noord

Oost

Zuid

pas
1diamond icon
pas
1heart icon
pas
1SA
pas
3SA
a.p.

spade icon 9 7 5 4 heart icon B 8 diamond icon B 10 5 club icon V 6 5 4

1diamond icon = 2+; 1SA ontkent een vierkaart schoppen.
Naam Probleem Antwoord Commentaar
Huub van der Wouden Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♠️ 4 Ik doe gewoon dom de langste ongeboden major. HB is speculatief, ik kom waarschijnlijk niet meer aan slag. De minors vallen af, grote kans dat zij die hebben.
Gerrit Harkema Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♠️ 5 ik speel 1/3/5 dan kom ik uit met de 3e van boven. Partner kan het daarna uittellen, Oost heeft geen 4krt schoppen.
Jon van As Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♠️ 5
Harry van Peppel Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♠️ 7 2e 4e geen honneur. Ik start voor mijn partner
Martin de Haas Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♠️ 7 Oost heeft 5-6 kaarten hoog en dus 7-8 kaarten laag, met maximaal 5 klaveren. Ik heb een verdedigende kaart en hoop dat het spel niet voor ze zit. Daarvoor moet het een scherpe manche zijn en dan heeft partner geen opening, dus waarschijnlijk geen 5+ kaart. Ik start defensief, dus een schoppen. Ik start met schoppen 7 om aan te geven dat ik niets heb. Schoppen 9 kan me nog te vaak mis gaan.
Rob Brouwer Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♠️ 7 Afstrepen ,niet met harten om de kleur van de dummie vrij te spelen niet met ruiten kleur van de openaar en ook niet onder klaver vrouw uit sch 7ontkent een plaatje.
Ming Bong Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♠️ 9 Hoge ongeboden kleur aanvallen, ik kan weer Sch inleggen als er op Kl V wordt gesneden
A Snoeren Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♣️ 4 Kleintje plaatje én 4e van boven
Henk Hollmann Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♣️ 4 4-e van boven, beste kleur. Het alternatief, een schopje, kan ook zo maar goed zijn…
Koen Poppe Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♣️ 4 Weinig reden om af te wijken van een start in de beste kleur. Partner heeft geen goede S dus daar zal het niet mee down gaan. Harten B kan een boel weggeven en ruiten B zal niets ontwikkelen en het tempo weggeven als de ruiten 3-3 zitten bij ons.
Rob Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♣️ 4 Deze is nogal opgelegd, vind ik. Het was leuker geweest als ik slechtere klavers had dan schoppens. Na 1R-1M-1SA-3SA is klaver uit vaak het beste. Zeker als de M harten is, want met 5 schoppens had maat 1S kunnen volgen en 2K volg je een stuk minder snel. Met iets als Bxx klaver en HTxx hoog zou ik overigens ook klaver starten, omdat een vijfkaart bij maat in die kleur vaker down is dan een 4-4 fitje ontwikkelen. In paren denk ik dat de major starten vaker goed is, omdat het de overslagen vaak tegenhoudt.
Sjoerd van der Schuit Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♣️ 4 P heeft max 10-11 pt. 5-krt kl AH of Axxxx en aankomen in andere kleur is voldoende
Jan Toby Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♥️ 8 Partner heeft waarschijnlijk een 4+ kaart Harten en ik zie geen beter alternatief.
Ad van der Minne Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♥️ B Ik probeer niet in de vorken van oost te starten. Oost heeft beide lage kleuren. Waarschijnlijk 5-4 of 5-3 in R/K en dus maar 4/5 kaarten in de hoge kleuren. Noord heeft wrsch lengte in harten achter west.
Edwin maes Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♥️ B
Ger-Jan den Hartog Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♥️ B Geen bod bij Noord betekent geen goede zwarte kleur. Geen CBS oid door West betekent 4 of 5 (soms zelfs 6) hartens bij Noord . West is ongelimiteerd dus Noord kan niet doubleren voor hartenstart.
Gijs van Rijt Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♥️ B Ik twijfel tussen Schoppen 7, Harten B en Klaveren 4. Schoppen is waarschijnlijk alleen goed als partner ook een vierkaart heeft, ik vind het risico dat ik een honneur van hem op snit zet te groot. Als ik een Schoppen minder heb dan start ik wel daarmee. Oost heeft een 3-3-4-3 of een 5332 met een vijfkaart Ruiten. West heeft bijna zeker geen vijfkaart Harten (geen checkback), partner heeft er dus vier of vijf. Hij heeft de meeste punten dus ik probeer voor hem te starten
Hein Verloop Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♥️ B West heeft waarschijnlijk 4kaart en ik heb geen aantrekkelijke start en geen aankomers Hoop maar op Ha bij p.
Herman Drukker Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♥️ B grote kans dat partner tegen zit in harten met 15+ punten
J M Veenstra Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♥️ B Start voor de maat.
Jaap Hazewinkel Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♥️ B Partner heeft zeker een vierkaart harten achter west. Ha B geeft niets weg.
Jan van Bruchem Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♥️ B Ik start voor partner en West lijkt geen 5-kaart harten te hebben, dan heeft partner er minstens vier, misschien meer. Hopelijk helpt harten boer om die kleur te ontwikkelen.
Joop Belderok Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♥️ B De tegenpartij heeft maximaal 7 hartens, dus partner minimaal 4. In schoppen is het risico op een 4-kaart in dummy groot, en grote kans dat ik de leider extra info geef bij uitkomst in die kleur. En klaveren is veel te riskant.
Joris Delahay Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♥️ B Lastig, als ik S start (4e) zal ik van maat weinig commentaar krijgen, maar ik denk dat ik maat meer help met een H start. Maat komt een paar keer aan slag, en ik denk dat hij dan beter kan inschatten wat hij kan naspelen dan met een andere start.
Louis Dekker Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♥️ B Partner lijkt er 4 of 5 te hebben en heeft hopelijk ook wat punten.
Louise Vrielink Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♥️ B 4+ Ha kaart bij partner.
Noud Gademann Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♥️ B Oost is vaak balanced met een 5(R)332. West is niet geinteresseerd in een mogelijke 3-kaart H bij Oost, en lijkt dus een 4-kaart H te hebben. Maat heeft in dat geval 4 of 5 hartens en tot ca 11 punten. Daarmee is een start in zijn kleur (zeer waarschijnlijk harten) gewenst. H Boer is het meest dwingend.
Peter Meurrens Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♥️ B Partner heeft minstens een 4kH achter de Dummy. Hopelijk zijn deze van een goede kwaliteit en kan HB goed helpen. Partner heeft ook meer punten als ik, dus misschien in Harten. In Schoppen heeft maat veel kracht nodig om die start een succes te laten worden, en hij heeft niet zeker een 4kS. Een Klaveren uitkomst zou mijn 2de keuze zijn, maar is ook minder veilig.
Rik Vantilborgh Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♥️ B Mijn 4Hp met de 26 van de tegenstanders maakt 30: en dus 10 voor partner – en ik kom misschien nog eens aan slag met klaveren voor een tweede H-lead. En W zal de S wel dekken, denk ik, wat een &#039natuurlijke&#039 lead zou zijn.
Rutger Van Mechelen Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♥️ B Partner moet veel hebben om 3ZT down te krijgen, maar heeft niets geboden. Grote kans dat hij harten achter heeft.
Stephan Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♥️ B Keus tussen harten en schoppen. Partner heeft zeker een 4 krt harten.
Ton Grootens Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♥️ B
Vincent Pijpers Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♥️ B In de 5-kaart (A109xx) van maat, die gezien mijn punten nog wel een entree moet hebben.
Mr. Snowface himself Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♦️ B Heb van een zelfverklaard uitkomstdeskundige begrepen dat je nu de 5krt van maat moet zoeken.
Rosalind Hengeveld Starten met Simon – 2022-3 Probleem 1 ♦️ B Gezien mijn zwakke hand start ik voor partner. Dan gaat het tussen harten en ruiten. Een driekaart biedt daarbij meer kans dan een doubleton. Bovendien zal harten eerder een slag weggeven.