Forum 2022-3 Probleem 2

O/Allen

West

Noord

Oost

Zuid

pas
1heart icon
1spade icon
pas
pas
?

spade iconheart icon A V B 8 2 diamond icon A H B 10 4 club icon H 6 2

Uw bod?

Naam Probleem Antwoord Commentaar
Jan Toby Forum 2022-3 Probleem 2 1 SA Geeft een sterke hand aan. Als er SA moet worden gespeeld, dan is het in Zuid. Gezien de pas van Oost zal partner de wel een stop in Schoppen hebben.
Hein Verloop Forum 2022-3 Probleem 2 2diamond icon p zal wel strafpas hebben, maar het gaat waarschijnlijk niet voldoende down als ik geen S heb. Dus dan kaart aangeven
Vincent Pijpers Forum 2022-3 Probleem 2 2diamond icon Hier lijkt 3♦ een &#039no-brainer&#039, zodat in ieder geval geen manche/slem gemist wordt, maar het wordt dan erg lastig om de klaveren nog in beeld te krijgen.
J M Veenstra Forum 2022-3 Probleem 2 2spade icon Je hebt maar erg weinig nodig voor 4H of 5R. ruV en klV zijn al genoeg met wat lengte in ru of ha om een manche te maken
Martin de Haas Forum 2022-3 Probleem 2 2spade icon Absoluut maximum waarmee ik nog geen enkele kleur wil opgeven. 2SA klinkt naar harten en klaveren, 2S daarmee naar harten en ruiten. In beide gevallen heb ik reden niet te doubleren dus vermoedelijk geen schoppen. Partner kiest en wat hij ook kiest, ik respecteer zijn keuze omdat ik alles wat ik heb geboden heb.
A Snoeren Forum 2022-3 Probleem 2 3diamond icon Sterk en vraagt partner te kiezen
Diederik van Huijstee Forum 2022-3 Probleem 2 3diamond icon Als maat n strafpas heeft wil ik in 3SA zitten. Als maat geen strafpas heeft lijkt een rode kleur de juiste spot. Kan zijn dat we in klaver moeten zitten en we dat nu missen, dat neem ik voor lief. 3S doubleer ik nog.
Gijs van Rijt Forum 2022-3 Probleem 2 3diamond icon Partner heeft de Schoppen tegen maar een 1 Schoppen gedoubleerd tegenspelen wordt lastig omdat ik geen troef kan inspelen. Voor 2 Ruiten ben ik veel te sterk, dus 3 Ruiten. Als partner dan een zwakke hand heeft kunnen we nog afstoppen op 3 niveau
Harry van de Pe3 Forum 2022-3 Probleem 2 3diamond icon 18+ min 5 H en min 5 R
Jaap Hazewinkel Forum 2022-3 Probleem 2 3diamond icon Doubleren met een renonce is gevaarlijk. Partner zal best een hoop schoppen hebben en weinig harten. Maar een ruitenslem is zeker nog niet uitgesloten.
Jon van As Forum 2022-3 Probleem 2 3diamond icon
Rob Forum 2022-3 Probleem 2 3diamond icon
Rob Brouwer Forum 2022-3 Probleem 2 3diamond icon Dit brengt mijn kaart in beeld sterk spel met tenminste een 5-5 in harten en ruiten als noord niks heeft mag hij passen of corrigeren naar 3harten en ietsepietsje meer 4harten?
Rosalind Hengeveld Forum 2022-3 Probleem 2 3diamond icon Evident sterk. Doubleren met een renonce is meestal niet goed, zelfs als partner een duidelijke strafpas heeft.
Rutger Van Mechelen Forum 2022-3 Probleem 2 3diamond icon
Sjoerd van der Schuit Forum 2022-3 Probleem 2 3diamond icon Dat moet toch wel ongeveer zo&#039n hadn zijn. Partner mag met schoppen tegen er 3SA van maken. Ik wil de manche spelen als partner iets heeft en wil een pas op dbl niet riskeren.
Tjebbe Witteveen Forum 2022-3 Probleem 2 3diamond icon ik ben bang dat partner op doublet gaat passen. Veel te sterk voor 2ruiten, 3ruiten moet partner een redelijk beeld van mijn kaart geven, al is deze kaart wel erg mooi ik weet niet of partner dat kan bedenken.
Gerrit Harkema Forum 2022-3 Probleem 2 Doublet Partner kan een strafpas hebben, als dat zo is krijgen we nogal wat punten, OW zijn (ook) kwetsbaar. mocht noord 2kl bieden dan kan ik alsnog 2rui bieden.
Hetty Centen Forum 2022-3 Probleem 2 Doublet Noord heeft misschien een strafpas
Joop Belderok Forum 2022-3 Probleem 2 Doublet Het is voor mij een twijfelgeval tussen 3 ruiten en doublet. Het grote nadeel van 3 ruiten is het risico van een misfit. Voor 2 ruiten is de hand te sterk, en 2 schoppen laat de 5-kaart ruiten niet zien en heeft hetzelfde risico van een misfit in zich. Als partner kan passen op het doublet, dan zal dat vast wel meer zijn dan een manche voor ons.
Koen Poppe Forum 2022-3 Probleem 2 Doublet Dat lijkt me het meest omschrijvend – ik houd me vast aan de regel dat ik niet doubleer met een renonce (ouderwets?).
Ming Bong Forum 2022-3 Probleem 2 Doublet partner kan strafpas hebben, als partner 2K biedt, bied ik 2R