Spel van de dag (2)

Trauma

Hier is een spel uit een ALT-wedstrijd van 19 januari 2022. Fredin v. Scorway.

In de Open Kamer hadden de Zweden/Zuid-Afrikanen in OW 4heart icon geboden en gemaakt. In de replay had Peter Fredin over dit spel heel andere ideeën.                                         

Z/-

W

N

O

Z

spade icon 10 9

heart icon H 9 6 5 3

diamond icon H B 8 4 2

club icon H

spade icon A V 8 7 5 2

heart icon V 7

diamond icon V 6 3

club icon A 5

spade icon H 6 3

heart icon A B 4

diamond icon A 7

club icon V B 9 4 3

spade icon B 4

heart icon 10 8 2

diamond icon 10 9 5

club icon 10 8 7 6 2

West
Diamond

Noord
Fredin

Oost
Spears

Zuid
Apteker

pas
pas
1SA
a.p.

Het ging niet lekker voor team Fredin in deze wedstrijd. Daarom bedacht Fredin eens iets afwijkends. Op de derde hand opende hij 1SA en….mocht dat zowaar spelen. Vreemd dat oost en met name west 1SA uitpaste.

De Schotse OW pasten hun tegenspel aan noords bieden aan, al moet worden gezegd dat niemand een zeskaart schoppen bij de leider had verwacht. Dit is wat er gebeurde.

Oost kwam uit met club iconV. West dikte de slag noodgedwongen nog wat aan. Fredin nam meteen het aas en speelde klaveren op de keeper. Oost nam de boer (west heart icon6) en speelde schoppen terug. Dummy legde de boer, die hield. Fredin incasseerde nu dummy’s club icon10 en speelde schoppen naar zijn aas, in zijn visie zo ongeveer zijn laatste slag.

Hoewel west de 9 en de 10 had bijgespeeld, meende oost toch de schoppenheer te moeten deblokkeren. Trauma over ingegooid worden?

Ja, zo kan ik 1SA ook maken…+90 en +420 bracht team Fredin een verbazingwekkende 11 IMPs op.