In memoriam Kees Kaiser

IJsselstein, 13 maart 2024. Eergisteren is Kees Kaiser overleden op de leeftijd van 97 jaar. In de vorige eeuw was hij veelvoudig lid van het nationale open team, meest met als partner Jaap Kokkes (1924–2005). In 1966 werd een Nederlands team met Kees Kaiser & Jaap Kokkes tweede bij de Europese kampioenschappen voor landenteams in Warschau.

Kaiser en Kokkes zijn ook bekend als medeontwerpers van het biedsysteem Crazy Diamond; dat is heden ten dage officieel een ‘Hoogst Ongebruikelijke Methode’ en dus meestal niet toegestaan, omdat de 1-opening onder meer gebaseerd kan zijn op een onbekende vijfkaart hoog.

Bob van de Velde interviewde Kees op 31 januari 2017 over diens leven en bridgecarrière. Bekijk hier de dertig minuten durende samenvatting van dat interview.

Kees en zijn vrouw Ado vierden in IJsselstein op 19 november hun diamanten huwelijk. Bekijk hier het artikel dat daarover verscheen in het Kontakt.

Correctie

Wij hadden een eerdere versie van dit bericht gepubliceerd op 26 december, toen Kees Kaiser echter nog leefde. Excuses daarvoor.