Het Witte Huis wint NBB-beker

Utrecht, 14 mei 2023. Bridgeclub ‘Het Witte Huis’ heeft gisteren de NBB-beker gewonnen. Het winnende team (foto) bestond uit de zes paren Frank Bakkeren & Ton Bakkeren, Herman Drenkelford & Gerard Rietveld, Jacco Hop & Meike Wortel, Anton Maas & Bep Vriend, Oscar Nijssen & Tim van de Paverd en Tom van Overbeeke & Vincent Ramondt. De finale werd gespeeld in het Nationaal Denksportcentrum te Utrecht.

De overwinning van Het Witte Huis mag enigszins verrassend heten. De afgelopen jaren dat om de NBB-beker werd gespeeld – tweemaal afgelast wegens covid‑19 – won namelijk steevast een team van bridgeclub ’t Onstein, in de praktijk zowat heel TeamNL Bridge Open. Dat deed ook ditmaal mee. De overwinning van Het Witte Huis was echter overtuigend: in de butlerstand eindigden alle paren van Het Witte Huis op plaatsen 1 tot en met 9 van 24 paren.

Naast die om de NBB-beker werden nog twee bekerfinales gespeeld. Bridgeclub Theseus won de Hoofdklassebeker en de Lunterse bridgeclub won de Elffersbeker. Zie alle uitslagen via de NBB‑website.