French Seniors winnen Senior Teams

Straatsburg, 8  juni 2023

French Seniors (Claret-Rocafort, Bitran-Stretz en Chottin- Fleury)  en Team Milner -(Lall, Zia-Zorlu, Hansen-Steen Schou) gingen in de Senior Teams de strijd aan voor goud en zilver. De Fransen sloegen in zitting 1 (van 4) genadeloos toe (zie Spel van de Dag hieronder) dus er was een hoop werk aan de winkel voor Milner. In zitting 3, 62 imps achter, kwam Milner sterk terug (46-11) zodat de laatste zitting inging met een voorsprong van 27 imp voor de Fransen. Hun voorsprong liep in de laatste zitting echter enkel op met een eindstand van 151-77 imp voor de Fransen.

In de Mixed teams ging het om een plaats in de finale morgen. Team Otra Vez (Hult-Nilsson, Bjoerk Heed-Palma) tegen team Robinson (-A. Grossack-Kolesnik,  Botta-Z. Grossack)  en Team Edmonds (-Wooldridge, Zatorski-Dufrat, Klukowski-Zmuda) tegen Turnips (Huberschwiller-Lorenzini, Halfon-Robert, Franceschetti-Tartarin). Met name deze laatste wedstrijd was spannend. De laatste zitting ging van start met een voorsprong van 26 imp in het voordeel van Otra Vez (dat uiteindelijk ook won met 119-75) en 3 imp in het voordeel van Turnips. In die laatste wedstrijd wisselde de leidende positie om de haverklap. Uiteindelijk won Turnips op de valreep met 105-98 imp.

Morgen dus de finale Mixed teams tussen Otra Vez en Turnips.

De BAM is nog steeds bezig, alle andere categorieën (Vrouwen en Open Teams) starten zaterdag a.s. terwijl alle parenwedstrijden na het weekend een aanvang nemen.

Diverse wedstrijden  zijn te volgen op BBO. Voor informatie en resultaten: www.db.eurobridge.org.