Buitenspel Han Knols (IMP oktober 2016)

In een artikel ‘Buitenspel, scheids!’ op pagina 21 van IMP oktober 2016 stelt Han Knols dat met name invoering van ‘annonceren’ (verplicht ongevraagd uitleggen) van bepaalde biedingen geen goed idee is.

[In een artikel ‘Buitenspel, scheids!’ op pagina 21 van IMP oktober 2016 stelt Han Knols dat met name invoering van ‘annonceren’ (verplicht ongevraagd uitleggen) van bepaalde biedingen geen goed idee is. – moderator]

Wat is dit nou weer? Ik neem aan dat deze persoon ergens in de onderbond speelt (in een naar zijn eigen zeggen ‘Bier-team’). Iedereen die iets snapt van open, gesloten en half gesloten spellen en gelijke kansen voor iedereen, moeten de haren te berge gerezen zijn bij deze onzin. Moeten we bridge verlagen tot toepen, zwikken of pokeren? Onze denksportvrienden van schaken, go, shogi en dammen zouden wel willen dat wij dit gaan toestaan, dan hebben zij plots heel veel minder concurrentie om hun spelers te behouden voor hun eigen sporten.

Iedereen mag zijn mening hebben maar deze persoon maakt het wel heel erg bont. Laat hem lekker gaan klaverjassen in het koffiehuis; misschien dat-ie dan een keertje kan winnen.