Forum 2024-1 Probleem 2

Probleem 2. W/NZ

West

Noord

Oost

Zuid

pas
pas
2diamond icon
?

2diamond icon is zwak met ruiten.

spade icon A V B 4 heart icon 6 4 diamond icon H 2 club icon A 10 6 4 3

Je bod?

Naam Antwoord Commentaar
Richard 2 SA
Gerbrand Hop 2 spade icon
Wiebe 2 spade icon
Anton Doublet En na 2heart icon van partner bied ik 2NT
Bart Hoekstra Doublet De klaveren zijn te zwak om te bieden en schoppens niet lang genoeg. Waar ik over 1 ruiten nog sympathie heb voor een 1schoppen volgbod heb ik dat op 2niveau niet. Als partner ineens heel hoog de hartens gaat bieden en het is niet goed, dan trek ik het boetekleed aan.
Bart Hoekstra Doublet Lijkt me het meest in de buurt komen. Niet ideaal met een doubleton harten
Frank Drost Doublet Doublet! Ik houd de bieding open. Als W past en N 2 Harten biedt kan ik via 2 Schoppen en evt. 3 Klaveren voor de deelscore opteren.
Jacques Veenstra Doublet
John Korver Doublet Eerst maar eens vragen wat partner heeft.
Jos van Gerwen Doublet Om als partner met harten komt SA te bieden.
Kees-Jan Doublet Mijn kracht aangeven nu dat nog kan op laag niveau. Als partner harten biedt, dan pas ik.
Pieter-Bas de Bruijn Doublet Informatiedoublet. Op 2♥ pas ik, na 2♠ inviteer ik. Een bod van partner op 3-niveau is inviterend en dan gaan we een manche spelen, bijvoorbeeld 3SA. Op 2SA (Lebensohl) weiger ik de transfer om mijn ♣ te vertellen.
Edwin Maes Pas Geen goed bod voorhanden. Met n punt of 10 zal p het wel open houden
Han Hoogeveen Pas Alleen als maat een maximale pas heeft, dan zal het een goede manche zijn, maar dan komt hij er nog wel in.
Ronald Lokers Pas 3K is me te gek op deze mottige kleur, en na dbl komt 2H bij partner en dan zit ik weer vast. Ik pas en hoop dat partner openhoudt.