Forum 2023-7 Probleem 2

Probleem 2. W/Allen

West

Noord

Oost

Zuid

pas
pas
1heart icon
?

spade icon H V 9 3 heart icon A V 10 9 3 diamond icon A H 10 club icon 4

Je bod?

Naam Antwoord Commentaar
Chretienne Wiessing 1 SA
Hans de Groot 1 spade icon Je kunt niet niks doen en de alternatieven dbl en 1 SA zijn m.i. slechter.
Arnold Smeulders 3 SA Oost zal 5 HA en 4+ KL hebben en 11+ anders opent ze wel iets op 2. Er is maar 1 kans op de manche en dat is nu 3SA bieden en zo SC-uit uitlokken.
Anton Doublet En na het 2club icon antwoord bied je vervolgens 2NT
Huug Roosjen Doublet
Jacques Veenstra Doublet wat anders?
Jan-Willem van Diepen Doublet Het meest flexibel. Jammer van de eventuele gedoubleerde down slagen.
Niels de Bruin Doublet te veel om te passen, het kan voor ons 3SA, 4sch of zelfs 5ru zijn.
Onno Janssens Doublet Te sterk voor 1SA, bovendien komt je vierkaart schoppen misschien tot leven. Op 2K van p bied ik 2 SA, op 2 R pas ik.
P. Huisman Doublet Blooft kracht (14+) en overige kleuren. Als partner 2 Sch biedt dan wordt het minimaal 4. Biedt partner KL biedt dan wordt het 3 SA. Biedt hij 3 Ruiten dan is het lastig, maar dan het ook 3 SA. In ruiten kan hij dan max 3 punten hebben.
Rinus de Louw Doublet een bak punten en een vierkaart schoppen! Als partner 2 klaveren biedt bied ik 2 SA.
Ronald Lokers Doublet Passen met 18 punten krijg ik niet over mijn hart, en ook voor 1S vind ik &#039,m ook te mooi. Als partner klaveren biedt kan ik &#039,veilig&#039, naar sans en als hij een andere kleur biedt ga ik inviteren.
Wiebe Doublet
Bart Hoekstra Pas
Cor Balfoort Pas Mocht dit worden uitgepast, dan voorzie ik voor 100 per downslag ook nog wel een score voor ons. Als je wilt bieden, lijkt de kleinste leugen mij 1SA.
Floris V Pas Enige alternatief lijkt 1♤ op een 4krt. Dat brengt én de kracht en de verdeling niet goed over. Ik pas en ga bidden
Gerbrand Hop Pas voorlopig zitten ze in mijn beste kleur
Kees Bakker Pas Het gaat met 100 per slag, dus ongedoubleerd down is al goed
Kees-Jan Pas Als maat kort is in harten en iets heeft komt hij er nog wel in.
ton de vries Pas Drie rotte opties. 1Sa volgen en hopen dat het met de klavers goed gaat (ik speel Raptor dus kan ik overigens niet). Of doubleren en na 2K partner 2Sa herbieden. Of passen en hopen op heropeningsdubbel partner. Ik Pas en zie wel hoe het verder gaat.