Forum 2023-7 Probleem 1

Probleem 1. W/‒

West

Noord

Oost

Zuid

3diamond icon
3spade icon
pas
?

spade icon B 4 heart icon A 9 6 4 3 2 diamond icon A 6 club icon 5 3 2

Je bod?

Naam Antwoord Commentaar
Niels de Bruin 3 SA Noord heeft geen harten, want doubleerde niet. Passen is iets te voorzichtig en 4 sch lijkt niet goed.. N bv AVxxxx, x, Vx, HV10x of iets beter
Anton 4 spade icon Partner is sterk en dan heb ik voldoende voor 1 erbij
Bart Hoekstra 4 spade icon Iets anders lijkt me te ambitieus
Frits Tolman 4 spade icon Trust you’re partner
Henk Wijzenbroek 4 spade icon Te weinig voor 4 Ru, te slechte Ha dus maar 4 Sch.
Jacques Veenstra 4 spade icon Troeven zullen wel scheef zitten en je hebt één stopper in Ru, die je ook nog een rondje kan ophouden. Harten slagen maken heeft wel kansen. Keuze tussen 3Sa en 4Sch.
Jos van Gerwen 4 spade icon Partner zal een fatsoenlijk bod met zeskaart hebben. Met troefsteun en twee vaste slagen mag daar wel een schepje bij.
Ronald Lokers 4 spade icon Met 2 azen ga ik niet passen. De harten zijn me te mottig om 4H te bieden en voor 4R vind ik mijn hand ook niet mooi genoeg dus ik steun partner gewoon. Als hij toch wat leuks in harten heeft kan op mijn lengte zonodig wel een paar losers weg.
erik de visschere 4 spade icon P moet sterk zijn voor zijn bod , wij pre-empen niet op een pre-emp , als P héél sterk is kan hij nu zijn slemambitie tonen
Floris V 4 heart icon Kans op 2+ hartens bij partner acht ik groot. 3SA kan op veel manieren misgaan als ik geen 9 van boven heb. 4♤ zou mijn 2e keus zijn, maar kan 5-2 fit zijn met dan ook grote kans dat Oost flink tegenzit. En in 4♡ heb ik meer communicatie naar mijn eigen (zwakkere) hand
Kees-Jan 4 heart icon Je zit op de rand van passen, maar met die twee azen vind ik &#039,m te sterk. Harten kan beter spelen dan schoppen. Na 4HA kunnen we nog in 4SC terecht komen, andersom niet. Hopelijk loopt partner naar schoppen als hij een singleton harten heeft (maar dat zal &#039,ie niet altijd doen).
Rinus de Louw 4 heart icon Wij gaan geen 9 slagen van kop oprapen, daarom niet 3 SA. P heeft ongetwijfeld een paar harten.
Ton de Vries 4 heart icon Ik hoop op 2 Hartens bij partner. 3Sa en 4S kan ook. 4R als Harten met schoppentolerantie mooiste bod, maar wie speelt dat zo? Misschien de vaste leden van het forum?
Gerbrand Hop 4 diamond icon Hier kan je vast hele mooie afspraken spelen ik gok 4ruiten als CoG
Theo den Haan 4 diamond icon
Wiebe 4 diamond icon Afhankelijk van afspraken…hopelijk CoG (en niet louter een S-cue)
Leliaert Roger Pas
Vincent Pas De kans op een manche is zeker nog aanwezig maar voor mij is het erg onduidelijk welke manche het beste is en ik zie geen ruimte om dit uit te zoeken. Ik verwacht een 6223 of 6232 en denk dat we vaak niet 9 slagen halen.