Forum 2023-3 Probleem 6

Probleem 6. O/Allen

West

Noord

Oost

Zuid

1diamond icon
pas
1spade icon
pas
2spade icon
?

spade icon 7 2 heart icon H V 9 8 diamond icon 3 club icon H 10 9 7 4 2

Je bod?

Naam Antwoord Commentaar
Bart Hoekstra 2 SA Had ik hier de eerste keer al niet 2klaveren geboden? Nu kan ik met 2SA beide kleuren (klaveren en harten) in de aanbieding doen. Doublet zou informatief zijn met korte schoppens en lange ruitens (4441 , 5431, 5440)
Fred Titulaer 2 SA
Joop Belderok 2 SA Ik laat het bieden niet graag uitsterven op 2 schoppen, en ik ben bang dat partner met teveel ruitens niets meer kan doen als ik ook pas. Dus 2 SA dat ongeveer mijn hand moet aangeven: als ik meer hartens had gehad zou ik in de eerste biedronde al van me hebben laten horen. (Dit is toch probleem 5?)
Gerbrand Hop 3 club icon pas lijkt niet echt een optie, dbl lijkt ook ruitens? Waarom zou je nu ineens op 3 niveau durven?
Han Hoogeveen 3 club icon Laatste keer dat ik wat kan laten horen. Een doublet durf ik niet aan met deze ongelijke lengtes.
Pieter-Bas de Bruijn Doublet Doublet of 3♣? 2SA kan ook maar daar heb ik geen specifieke afspraak over. Dan toch maar doublet om 2 kleuren te vertellen. Ik wil de ♥ fit graag vinden.
Ronald Lokers Doublet Om partner mogelijk op een hartenstart te zetten.
jurriaan Ernst Doublet alle andere biedingen geven meer kracht aan dan je hebt
Jacques Veenstra Pas Partner biedt nog wel als hij wat heeft en er naar hem wordt uitgepast. West is nog ongelimiteerd en je geeft met een dubbel of 2Sa veel van je kaart prijs.
Kees-Jan Pas In viertallen ga ik kwetsbaar niet mijn nek uitsteken als de tegenpartij nog van onbekende sterkte is.