Forum 2022-7 Probleem 1b

Probleem 1b. O/Niemand

West

Noord

Oost

Zuid

1spade icon
1SA
3spade icon
dbl
pas
??

spade icon H V 7 heart icon 10 7 6 4 diamond icon V 2 club icon A H 10 9

Uw bod?

Naam Antwoord Commentaar
Ad 3 SA Solide stop. Wanneer partner een troef powerhouse heeft laat ie zich wel horen..
Bert te Velde 3 SA Als p een singelton S heeft EN 4Ha zit er in, dan zal 3Sa ook wel binnenkomen. Voor het geval partner een os heeft wil ik hem niet aanmoedigen een troef-slem te bieden met deze Sch-holding, mottige hartens en bepaald geen overwaarde voor mijn 1Sa bod.
Joop Belderok 3 SA Het 3 schoppenbod is vrijwel altijd gebaseerd op lengte schoppen en een singleton of renonce elders (waarschijnlijk dus harten!), en dat maakt dat zo&#039,n contract lang niet altijd down gaat, en als het al down gaat, niet genoeg tegenover een eventuele manche bij ons. Maar 10 slagen in harten lijken mij te ver weg, en dan is meestal het beste alternatief 3 SA.
Anton 4 heart icon Of 3NT of 4H. Het doublet van partner duidt een 4kaart harten aan daarom 4H
C.J.M.Molenaar 4 heart icon
Chretienne Wiessing 4 heart icon ik denk dat de punten 20-20 verdeeld zitten, misschien wij 22, te weinig voor de manche. Ik neem aan dat partner&#039,s doublet voor de harten is. Ik denk dat als ik 3SA bied, ik meteen een lading ruiten om m&#039,n oren krijg, 3s zal gemaakt kunnen worden, dus dan maar 4 harten en hopen dat partner AH en nog zo wat in harten heeft.
Henk Uijterwaal 4 heart icon
Jacques Veenstra 4 heart icon
Jan Willem van Nunen 4 heart icon Ik zie 3sch zomaar niet down gaan. 3SA lijkt me ook te ver weg.
Jan Wolthuis 4 heart icon partner heeft iets als 1-4-4-4. 4Hrt lijkt kansrijker dan 3SA.
Jos van Gerwen 4 heart icon In sans is de schoppendekking zo weggespeeld en mag je eigenlijk niet meer van slag. Dan liever 4 harten
Koen Poppe 4 heart icon Slem zal dichtbij zijn en mij is ooit geleerd: &quot,als je een minimum voor je partner op kunt schrijven waarbij slem vrijwel dicht is, moet je een poging doen&quot,. Dat minimum is wel te verzinnen, maar mijn enige slempogingen zijn volgens mij key cards vragen met 4SA (slecht plan) en 5H (beter). Na 5H zal maat met x AHVx ABTx Vxxx slem bieden en dan is het nog steeds op weinig kansrijke snit. En met mindere hand (maar goede harten) komen we ook in slem en zal het vaak kansloos zijn. Dus ik ben pessimistisch.
Maurits 4 heart icon Take out doubles are for taking out…. 10 slagen in H (hoewel ver weg) scoort een stuk beter dan 10 slagen in K. Ze hebben nog niet gedubbeld…
Ronald Lokers 4 heart icon De keuze gaat wat mij betreft tussen pas, 3SA en 4H. Geen idee of 3Sx voldoende down gaat dus ik ga bieden. Omdat ik (redelijk) kort ben in ruiten ga ik voor 4H in de hoop extra slagen te genereren met mijn kleine troefjes.
Edwin Maes Pas Ik ga voor een zekere score
Erik Hoeksema Pas Voor de veilige (?) plus
Gerard van den Beukel Pas Ik tel 4 slagen in de hand en daar zullen er toch wel twee bij komen. 4Ha zit mogelijk wel, maar mogelijk ook niet: Ik stel me daarom tevreden met de verwachte 300. Wat? Hebben OW een dubbele fit in Sch/Ru en wij in Ha/Kl. Jammer, volgende keer vraag ik Jomanda als partner.
Hans Vergoed Pas
Jan Talmon Pas 3 sch gaat waarschijnlijk wel down. Maar is het voor ons een manche (Ha of SA)? Je hebt waarschijnlijk wel een dubbele sch stop, maar is dat genoeg? 9 of 10 slagen lijken ver weg.
Jeroen van der Slik Pas wanneer maat V-4e harten heeft en ruit A-H-XX(X) is 4 harten te hoog en 3 SA beter maar passen is ook alternatief, hoewel zeker niet altijd 3 down. Heeft maat hart HBxx en Ruiten H-Bxx is harten vrouw minimaal nodig op snit goed voor 4 harten bieden en zelfs dan kan er nog een 2e harten verloren gaan + 2 azen,. Keuze tussen 3 SA en passen. Het wordt passen want 3 Sa gaat down met schoppen uit en wanneer TP in totaal 3 azen heeft.
John Korver Pas Strafdoublet
Michel van Glabbeek Pas Ik ga voor de meest waarschijnlijke plusscore.
Niels de Bruin Pas Iets te licht SA-volgbod, maar pakt misschien goed uit, nu partner wat punten heeft. Ik zie al 4 slagen als de klavers er door komen. Slag bij partner lijkt me wel zeker. En wat we zelf kunnen maken is nog een raadsel. Kwetsbaarheid pleit ook voor pas…
Patrick Pas Consequent zijn en sorry partner zeggen als ze het maken.
Patrick Finaut Pas Lijkt verdedigend meer op te brengen.
Pieter-Bas de Bruijn Pas Partner zal iets als een 4-4-4-1 hebben maar mijn ♥ zijn slecht en 4♥ lijkt me niet heel kansrijk. Ik ga voor een plusscore.
erik de visschere Pas zij hebben de meerderheid der punten , en wij maximaal 8 harten samen , ik heb alleen bijna 4 slagen in mijn handen + harten aas bij partner en ze zijn down !!!
ton de vries Pas Sportief 1Sa bod, maar dat is nu eenmaal gebeurd. Er zijn denk ik 17 troeven, het is pas of 3Sa. Pas lijkt mij grootste verwachte waarde