China wereldkampioen vrouwen

Lyon (Frankrijk), 25 augustus 2017. China is vandaag kampioen bij de vrouwen geworden op de wereldkampioenschappen voor landenteams in Lyon. In de finale stond China na vijf van zes zittingen met 206–107 imps voor tegen Engeland, dat toen opgaf. Het winnende team bestaat uit Yan Huang & Nan Wang, Yan Liu & Yan Lu en Qi Shen & Wen Fei Wang met captain Jianxin Wang en coach Xiaojing Wang. In de kwartfinale hadden zij gewonnen van Nederland (zie ook ons artikel van 21 augustus). Het is het tweede wereldkampioenschap bridge – het eerste was in 2009 – in de geschiedenis van de Volksrepubliek China, die wel al vele malen tweede en derde plaatsen veroverde en de afgelopen decennia een steeds sterkere bridgenatie is geworden sinds leider Deng Xiaoping (1904–1997), die zelf bridgede, zich er sterk voor maakte.

Bij de senioren werd team USA 2 wereldkampioen door Italië te verslaan met 169–145 imps. Het Amerikaanse team bestaat uit David Berkowitz & Alan Sontag, Michael Becker & Allan Graves en Neil Silverman & Jeff Wolfson met Captain Steve Garner.

De finale Frankrijk–USA 2 in de open categorie eindigt pas morgen. Dan is ook de finale van de Transnational Open Teams tussen de teams ‘Mazurkiewicz’ en ‘Jinshuo’ (beide zonder Nederlanders). Het wereldkampioenschap computerbridge is gisteren gewonnen door Wbridge5, dat Synrey Bridge versloeg. Zie ook de uitslagenwebsite en de pagina 2017 World Teams Championships Lyon van IMP met videogalerij en fotoalbum van Elisabeth van Ettinger.