Captains gaan voor goud en zilver

Boedapest (Hongarije), 12 juni 2016. Donderdag begint in Boedapest het Europees kampioenschap voor landenteams. IMP vroeg de captains van het open team en het vrouwenteam naar hun voorspellingen. Alex van Reenen, captain van het vrouwenteam, was stellig: “1. Nederland en de rest is onbelangrijk”, oftewel: goud! Kijk, dat mogen we wel; captains die een elfde plaats – Nederlands open resultaat op het vorige EK – voorspellen, daar wil je toch niet onder spelen? En met het geselecteerde vrouwenteam (Laura Dekkers & Doris van Delft, Marion Michielsen & Meike Wortel en Jet Pasman & Anneke Simons) doet ‘goud’ ook beslist niet onrealistisch aan.

Captain Anton Maas van het open team (Sjoert Brink & Bas Drijver, Bob Drijver & Bart Nab en Bauke Muller & Simon de Wijs) volstaat met te verwijzen naar zijn dagboek op de website van Topbridge. Aldaar drukt hij zich voorzichtig uit:

Een voorspelling blijft altijd een hachelijke zaak. Een beetje voorzichtige prognose? Dan kun je er geen buil aan vallen. Nou nee. In mijn visie zitten we bij de kopgroep van Polen c.s. Dit betekent echter niet dat we sowieso een medaille gaan ophalen of ons in ieder geval zullen plaatsen voor de Bermuda Bowl. Maar de kansen zijn er. Nu ze nog verzilveren!

Verzilveren? Oké, zilver is ruimschoots genoeg voor de Bermuda Bowl.

Voor het Europees kampioenschap vrouwenparen – dat geen open of mannentegenhanger kent – voorspelt Alex van Reenen winst voor het Deense paar Rasmussen-Bilde en ‘een mooie tiende plaats’ voor het enige deelnemende Nederlandse paar, Carla Arnolds & Sandra Kolen.

Voor het seniorenteam (Nico Doremans & Jaap Trouwborst, Willem van Eijck & Willem Gosschalk en André Mulder & Chris Niemeijer met captain Onno Janssens) hebben wij geen gezaghebbende voorspelling.