Bob en Boye in ChennaiChennai (India), 4 oktober 2015. Op het wereldkampioenschap voor landenteams in Chennai, India, heeft Jan van Cleeff voor IMP een interview gehouden met de Amerikaan Bob Hamman (77), een van de sterkste bridgers aller tijden en onder meer tienvoudig (1970–2009) winnaar van de Bermuda Bowl. In Chennai doet hij mee aan het toernooi voor senioren om de d’Orsi Trophy in het team USA 1 samen met zijn partner Mark Lair, met bekenden (zo niet legenden) als Zia Mahmood en Michael Rosenberg, en met zijn vrouw Petra Hamman als non-playing captain. Gevraagd naar zijn mening over de – in sommige kringen controversiële – verkiezing door de IBPA van Boye Brogeland tot bridgepersoonlijkheid van het jaar juicht Hamman dit van harte toe.

 

Ook Boye Brogeland is trouwens gespot in Chennai: hij doet mee aan de Transnationals in een team ‘PD Times’ van een Chinese sponsor. De volgende korte video toont hem daar spelend.

Nederlandse kernploeg in Transnationals

Een andere Bob, Drijver (de broer van Bas), speelt met Bart Nab in de Transnationals, waar een delegatie van de open kernploeg meedoet. Hieronder een korte video-impressie.