Altijd leuker met Bas en Sjoert erbij

Toronto (Canada), 27 juli 2017. Voor de tweede keer op rij hebben Sjoert Brink & Bas Drijver met hun team ‘Pszczoła’ de tegenstander in de Spingold aangezet tot opgeven met nog een zitting te gaan. Gisteren deed team ‘Sieg’ zijn naam geen eer aan door bij 46–173 imps achter na drie zittingen op te geven, de dag ervoor had team ‘Nisbet’ hetzelfde gedaan bij 63–131 imps achter. Vandaag mag het team met naast Brink-Drijver de Polen Josef Blass, Jacek Kalita, Michal Nowosadzki en Jacek Pszczoła – uitspraak [pʂt͡ʂɔwa], bijgenaamd ‘Pepsi (Cola)’ – proberen team ‘Gupta’ met onder anderen Jan Jansma en Zia Mahmood na zo weinig mogelijk zittingen tot opgeven te bewegen.

Een trieste dag was het gisteren voor team ‘Hollman’ met Berend van den Bos & Joris van Lankveld en Richard Ritmeijer & Magdaléna Tichá met Bruce Ferguson & Robert Hollman. Nadat die eergisteren gewonnen hadden van hun kernploegmaatjes, traden ze gisteren aan tegen het Italiaanse ‘Lavazza’, als derde geplaatst en een van de sterkste teams in het veld. ‘Hollman’ begon de eerste zitting uitstekend met 70–21 imps, een grotere marge dan ‘Pszczoła’ met 66–23. Vervolgens werd de stand 82–49 en 108–82. Pas de zitting daarop kwam ‘Lavazza’ voor te staan met 154–130 imps. Helaas was dat wel de eindstand en liggen Berend, Joris, Magie en Richard eruit.

Ook eruit liggen de Nederlanders Frank & Ton Bakkeren, die als team ‘Blanchard’ met 115–125 imps verloren van het als eerste geplaatste ‘Nickell’. Voorts verloren Tom van Overbeeke & Maarten Schollaardt als ‘Moss’ met 90–120 van ‘Cayne’.

Nog wel in de race zijn Marion Michielsen & Meike Wortel met Phyllis Fireman & Jenny Wolpert en Mikael Rimstedt & Ola Rimstedt als team ‘Fireman’. Ook team ‘Tulin’ met Ricco van Prooijen & Louk Verhees en team ‘Sonsini’ met Bauke Muller & Simon de Wijs en Huub Bertens leven nog. Zie verder alle uitslagen en indelingen op de website van Bridge Winners.