Alle Nederlanders door in Wrocław

Wrocław (Polen), 9 september 2016. Op de World Bridge Games in Wrocław, Polen, is in alle viertallencategorieën vandaag de kwalificatie ten einde gekomen. Alle Nederlandse teams hebben zich overtuigend geplaatst. Het open team met Sjoert Brink & Bas Drijver, Bob Drijver & Bart Nab en Bauke Muller & Simon de Wijs eindigde in zijn kwalificatiegroep als eerste met gemiddeld 13,90 winstpunten. Captain Anton Maas: “We wilden heel graag als eerste eindigen in onze groep; zelf [je tegenstander] kiezen is belangrijk.”

Het vrouwenteam met Carla Arnolds & Martine Verbeek, Laura Dekkers & Doris van Delft en Jet Pasman & Anneke Simons eindigde in zijn groep als tweede (achter China) met gemiddeld 13,32 winstpunten. Het gemengde team ten slotte met Aida Jansma & Jan Jansma en Richard Ritmeijer & Magdaléna Tichá stond al dagenlang bovenaan en eindigde ook op die plaats met gemiddeld 13,45 winstpunten. Er is ook een categorie seniorenviertallen, maar daarvoor heeft Nederland geen team afgevaardigd.

Morgen (zaterdag) volgen in alle categorieën de play‑offs of basis van knock‑out, te beginnen met de ronde van zestien oftewel achtste finale. Het Nederlands open team komt daarin uit tegen Rusland, het vrouwenteam tegen Schotland, het gemengde team tegen Hongarije. Ook beginnen morgen de parenwedstrijden voor de categorieën open, vrouwen, senioren en gemengde paren.