1K, het hart van Dutch Doubleton

Den Haag, 9 juli 2016. De afgelopen jaren verscheen in Bridge Magazine IMP een artikelenreeks over IMP25 van de hand van Tim Verbeek. Met zijn interpretatie van Dutch Doubleton zette Verbeek een standaardsysteem op de kaart voor de betere speler. Inmiddels zijn er aanwijzingen dat Dutch Doubleton de basis gaat vormen voor door de Nederlandse Bridge Bond te ontwikkelen lesmateriaal, zelfs voor spelers van basisniveau. Dat is een interessante gedachte, maar of – gezien de moeilijkheidsgraad – je dat cursisten wilt aandoen, laten we in dit bestek maar even in het midden.

Ondertussen staat de bied-evolutie niet stil. Joris van Lankveld, lid van Team Oranje en auteur van menig biedtheoretisch artikel, beschrijft in een serie van twee afleveringen in IMP de 1klaveren-opening zoals hij die speelt in zijn versie van Dutch Doubleton. Deel 1, de ontwikkelingen na 1K-1R, ziet het levenslicht in de IMP van 15 juli aanstaande. Deel 2 behelst de antwoorden van 1hoog na 1K en verschijnt 1 september 2016.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op biedtheoretisch gebied en neem HIER een abonnement op Bridge Magazne IMP, sinds 1989 het vakblad voor bridge-experts.