Biedprobleem: plan van aanpak

Biedprobleem: plan van aanpak

14 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
rosalind_hengeveld
Biedprobleem: plan van aanpak

Aangedragen door Simon de Wijs

Wat doe je op 1? En wat doe je dan vervolgens op 3?

Mocht je dit probleem herkennen, wees dan zo goed niets te verklappen.

janvancleeff

Ik volg 1S, en daarna dubbel ik alles voor t/o. Standaard toch?

joost prinsen

Ik begin met doublet, standaard of niet. En verder wacht ik eens af.

Joost

janvancleeff

Standaard is te voldoen aan je eerste plicht: het bieden van je 5-kaart. Dubbelen en daarna op te verwachten hoog niveau je schoppens bieden belooft een nog sterkere hand, betere schoppens en niet noodzakelijkerwijs de andere kleuren. Snap eigenlijk niet dat dit in de MK als serieus probleem wordt opgevat. 

_fonzie__

volledig mee eens Jan, snap het probleem niet. 

rosalind_hengeveld

Namens Bob Drake

Ik [Bob] zou zeggen twee keer dubbel. Zou nerveus zijn om eerst 1♠ te volgen, omdat partner met zes punten en drie schoppen zou passen en wij makkelijk 4♠ zullen missen. Nadeel van tweemaal dubbel is je geeft niet een vijfkaart schoppen aan. Moeilijk maar je moet een keuze maken.

laaremr

Non probleem. Je volgt 1 schoppen (dat wordt met renonce harten echt niet uitgepast) en doubleert daarna nog minstens 1x om goede hand aan te geven. Partner heeft dan een makkelijke beslissing: Bieden met fit in schoppen of passen als hij kort in schoppen is en/of tegenzit in harten.

bionic59

Ik bied eerst 1S en daarna 4H : partner, kies een manche... dood of de gladiolen :)

rosalind_hengeveld

Namens Aad Zaat, Voorburg

Ik begin met een doublet en bied op 3, 4: partner, bied de manche in een van de andere kleuren; elke kleur moet goed zijn.

ChristinaV

na 1 harten x, niks bij p dan op 3 harten  3schoppen. Als P wat heeft komt ze echt naar 4 schoppen en zo niet 4 harten gaan we x'en ChrisMo

rosalind_hengeveld

Namens Rinus Balkenende

Begrijp het probleem niet erg goed, want twee antwoorden is te weinig keus. Daarnaast is de oplossing ook al eenvoudig: 1♠ is met afstand het beste bod, want voor doublet gevolg door een eventueel schoppenbod heb je een veel eenzijdiger type hand. Na 2-pas-3 zou je positioneel kunnen doubleren, maar daar ben je misschien net te licht voor. Wel flexibel, want maat mag hem laten staan met een behoorlijke hartenstack. Pas is daarentegen wat al te weinig ondernemend.

rosalind_hengeveld

Inderdaad vinden wij dat een goed biedprobleem ‘ten minste drie realistische biedopties’ kent. Echter, doordat dit probleem tweeledig is (‘twee vraagtekens bevat’), zijn er in totaal meer dan twee ‘plannen van aanpak’ en zien we die hier ook.

Simon

gisteren besproken in de kernploeg.

De meesten kozen inderdaad voor een volgbod van 1S, gevolgd door 4H in het huidige doublet, of doublet als ze 4H ipv 3H bieden.

De andere optie was tweemaal doublet.

Zelf voel ik het meest voor de eerste aanpak. Je wil toch je vijfkaart schoppen bieden en als je met doublet begint is het risico dat je pas op 3-niveau of hoger je schoppens kan bieden te groot.

janvancleeff

oké..en hoe zag de hele hand eruit?

Go to top