Biedprobleem: wie treft blaam?

Biedprobleem: wie treft blaam?

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
rosalind_hengeveld
Biedprobleem: wie treft blaam?

Aangedragen door Jan van Cleeff

Dit spel kwam voor op de bied-app uBid. Aldus misten OW een kansrijke 4♠. Evenals bij eerdere biedproblemen, zoals 0055, presenteren we het volgens het formaat ‘wie treft blaam?’.

janvancleeff

Zou een 2S als negative freebid (ipv doublet) hier de oplossing zijn?

rosalind_hengeveld

Tot op zekere hoogte, ja. De schoppenkleur is er echter wel slecht voor. Op een negative free bid – ik speel dat ook – moet opener met een enigszins gerust hart kunnen passen met een singleton in die kleur. Een zeskaart of sterke vijfkaart strekken dan tot aanbeveling ervoor, zeker met minimale honneurkracht zoals hier.

Marcelo

Ik bood met de oosthand 3sch omdat ik 4sch net iets te gortig vond. Twee schoppen is echt te weinig geboden. Dus oost krijgt 100% schuld.

Henku

Oost 80%, West 20%.  Oost heeft een hele mooie hand tegenover een vierkaart schoppen en voldoende waarden om iets op 3 niveau te spelen bij west. Na 1K-(P)-1S-(P), had je toch ook 3S geboden? West kan iets bijtellen voor de goedgeplaatste heer en 5e schoppen, maar dit minder erg dan oost.

ErikSl

Oost 100%. 2SC is echt onderboden. Aaneengesloten plaatjes zijn meer waard dan losse. En dan twee zulke mooie series in beide lange kleuren. Na 3SC heeft west het niet moeilijk met zijn goed geplaatste harten heer en extra troef.

janvancleeff

Eerlijk gezegd vind ik wests hand over 2S van oost nog wel een poging waard: een extra troef en een goedgeplaatste heer. Ik zou zeggen: west 55 en oost 45%..

djeep

2S is gewoon niet voldoende. 3S lijkt me precies juist. 

bastiaan

Ik zou zeggen Oost. Hij kan veel minder hebben; nu heeft hij een goeie hand.

rosalind_hengeveld

Aangedragen door Bob van de Velde

Oost heeft zeker nog geen kennis genomen van de laatste IMP, anders had hij echt wel geweten dat zijn hand in de Losing Trick Count slechts vijf verliezers telt, dat wil zeggen twee minder dan een minimaal openingsbod. Omdat hij zelfs bij een heel zwakke west op niet meer dan 8 à 9 verliezers mag rekenen, en er in totaal dus 13 à 14 verliezers zijn, zou een direct 4♠‑bod volkomen verantwoord zijn (18 – 13 à 14 = 5♠ of 4♠). Het stellen van de schuldvraag lijkt me eigenlijk helemaal overbodig.

laaremr

100% Oost. 4 schoppen is het opgelegde bod na een negatieve dubbel van maat.

Go to top