Biedprobleem: unaniem panel?

Biedprobleem: unaniem panel?

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
rosalind_hengeveld
Biedprobleem: unaniem panel?

Uit de finale van de Mitchell Open BAM Teams op de Noord-Amerikaanse bridgekampioenschappen in Denver, Colorado, Verenigde Staten (zie ook ons nieuwsartikel van 1 december):

 

janvancleeff

Wat een eikel, die noord. Laat zijn partner maar niet met rust. Geintje, ik zat noord...we speelden tegen mijn oude vriend Jack Zhao..

rosalind_hengeveld

4♣. Noord, die eerst op 1♣ past en vervolgens tot tweemaal toe doubleert, moet wel lange klaveren hebben. Een vijfkaart schoppen zal noord niet hebben – daarmee zou hij of zij hebben gevolgd – en in 3♠ zijn we binnen de kortste keren troefkort. 3 ten slotte kan zomaar gedoubleerd over tafel gaan.

ErikSl

3♠ Noord heeft een 4144 of 40(54). In 4♣/ ben je net zo makkelijk troefkort als in 3♠ en moet je een slag meer halen. Als ik een chagrijnige bui heb, en maat zelf zijn rotzooi wil laten opruimen, dan bied ik 3NT. Dat kan niet echt zijn, en moet maat dus vragen te kiezen voor zijn beste lage kleur. Passen is geen optie. Naast de 6 hartenslagen zijn er zomaar drie andere slagen, mogelijk met introevers aan de korte kant. Ik kom niet aan slag om troef in te blijven spelen om dat tegen te gaan.

rosalind_hengeveld

Ik ga ervan uit dat partner met een vijfkaart ruiten of schoppen en een sterk spel zou hebben gevolgd (of gedoubleerd). Dan kan partner dus alleen in klaveren lengte hebben, en wat mij betreft best wel een zeskaart. 3SA lijkt me echt met bijvoorbeeld J10xx, niet ‘kies je kleur’. Wel eens dat passen geen optie is.

Joris

Ik wilde 'pas, einde topic?' zeggen, maar blijkbaar vinden anderen het niet zo duidelijk.

janvancleeff

Hoezo 'pas, einde topic'? Is dat niet bloedlink, je speelt wel even tegen Jack Zhao en Eidad Ginossar..

Janssens02

In BAM is passen zeker een optie, denk ik.

4K gaat zeker down wegens gebrek aan slagen, 3S ook omdat de vierkaart meteen troefkort wordt. Ik gok er knarsentandend op dat 3H down gaat en start met K10.

in viertallen had ik vandaag 4K en morgen 3S geboden.

 

ben benieuwd, Onno Janssens

slimpie69

3 S minimaal what else???

Go to top