Biedprobleem: smeerkaas

Biedprobleem: smeerkaas

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
rosalind_hengeveld
Biedprobleem: smeerkaas

Aangedragen door Jan van Cleeff

Meesterklasse viertallen: een ‘gatenkaas’ kun je de hartenkleur in onderstaande hand niet eens noemen, eerder ‘smeerkaas’.

Open je deze hand, en zo ja, wat open je?

Mocht je dit probleem herkennen, wees dan zo goed niets te verklappen.

Bas Lodder

pas

Ondanks dat het erop lijkt dat ik in 4H wil zitten gaat dat bod mijn partner niet helpen met de evaluatie van zijn hand, want hij zal allicht nog een beslissing moeten nemen. Wat niet heet dat ik nu een goed gevoel heb - hopelijk ben ik volgende ronde iets wijzer.

PaulBvD

Intrigerend probleem. Ieder bod kan goed of fout uitpakken. Sch Heer is er een van twijfelachtig allooi.  Mijn eerste impuls is 4 Ha te openen, maar stel dit iets bij: 2Ru, wat ik speel als een zwakke twee in harten.

SjoerdS

Vrijwel iedere 6-5 is te openen een 7-5 dus helemaal. Probleem is dat partner geen idee van je hand heeft en je stapt dus in de wereld van de loterij. Vraag is waarmee open je.

-  Een keertje liegen met je 7 hartens en multi openen of zwakke twee. Nadeel is dat je de 5-krt ♣ vrijwel niet meer in beeld kunt brengen. 
- 1♥ dan maar? Voldoet aan de regel van 20 ..toch ;-)
- 4♥ knallen....tja dan doe je echt mee aan de loterij. 

Ik open met 1♥ en bied daarna zo mogelijk en gewenst nog ♣ ongeacht het niveau.

 

Jeroen van de Pol

Veel te veel voor een preempt of pas. Ik open 1H. Met 150 roem kan ik niet passen. Good old azen raden en cues voorkomen rampen. Ik bied zeker nog een keer overigens.

Go to top