WTB: de sleurder en de afwijzer

WTB: de sleurder en de afwijzer

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
jan_van_cleeff
WTB: de sleurder en de afwijzer

Het volgende spel deed zich voor tijdens een ‘oefencampagne’ op Bridge Base Online:

Wie Treft Blaam (WTB): heeft oost genoeg gesleurd, heeft west terecht steeds afgewezen? (Er zijn geen speciale betekenissen van biedingen bekend.)

laaremr

Het lijkt mij dat je vanuit oost gezien genoeg hebt aan harten heer, een ruitenplaatje en of schoppen heer of klaver aas bij je maat. Ook als hij VB van schoppen heeft en de schoppens kunnen uiteindelijk weg op de ruitens dan is het goed. En misschien krijg je niet eens schoppenstart. 4 klaver bieden over 3SA lijkt me dan ook opgelegd, je wilt immers weten of maat ruiten aas of ruiten heer heeft; biedt hij 4 harten over 4 klaver dan pas je daarop. Na 4 ruiten kun je 5 harten bieden en dan plakt west er de zesde wel aan. Overigens is 4 klaver i.p.v. 3SA door west ook (veel) beter; alleen maar goede punten en nog maximaal ook! 1 SA openen was veel beter geweest met de westhand.

Dus om de vraag te beantwoorden: beiden treffen blaam!

Hopje

Als 3Ru niet MF is heeft West wel heel gek geboden.
Als 3Ru wel MF is dan is 3H positiever dan 4H. Ik denk dat beide spelers niet goed hebben geboden.
1Kl-1Ha
2Ha-4Kl
4Ru-4Sch
4NT- 5NT
6Ha lijkt me een simpel biedverloop naar slem.

janvancleeff

ik zat west en ging er vanuit dat 3r mf was..daarom 3h..ik was niet helemaal zeker van 3s maar dacht met 3n een tophonneur in schoppen aan te geven..goed of fout, maar dat de verklaring van mijn bieden..

Go to top