Zimmermann wint eigen Cup

Monte Carlo (Monaco), 12 februari 2016. Op de European Winter Games te Monaco Heeft team ‘Zimmermann’ de Zimmermann Cup gewonnen. Het winnende team bestond uit Dominik Filipowicz & Krzysztof Martens, Geir Helgemo & Tor Helness en Franck Multon & Pierre Zimmermann. In de finale over zestig spellen versloegen zij met 131–109 imps team ‘Black’, bestaande uit de Engelsen Andrew Black, Gunnar Hallberg, Andrew McIntosh, Philip King, Willie Whittaker en de Zweed Perter Bertheau.

Een deels Nederlands succesje was de winst in het board‑a‑match ‘troosttoernooi’ van team ‘Era’ met Sjoert Brink & Bas Drijver plus Andrej Arlovich, Ron Pachtman, Erikas Vainokonis en Piotr Zatorski. Bovendien ging de tweede prijs hier naar team ‘Netherlands Blue’ met Tobias Polak & Tom van Overbeeke en Maarten Schollaardt met de Tsjech Milan Macura.

Opschudding was er over het brons in de Zimmermann Cup: dat werd niet uitgereikt! Ondanks een prijsverschil tussen derde en vierde plaats van € 5000, en hoewel de toernooibepalingen deelnemers verplichten hierom te spelen, had geen van de beide verliezende halvefinalisten, Assael en Lavazza, hier zin in. Het is een bekend verschijnsel in allerlei sporten: in play‑offs op basis van knock‑out voelen verliezende halvefinalisten zich losers en niet meer in de stemming om zich nog op te peppen voor het brons. Daarom is in sommige toernooien en in sommige hele sporten een strijd om de derde en vierde plaats afgeschaft. Zo niet hier echter, en in het Daily Bulletin beklaagt de toernooiorganisatie zich bitter over de in haar ogen onsportieve houding van de betrokken teams en spelers.