Witte Huis Topcircuit 2013-2014

Utrecht, 12 december 2013. Gisteren werd in Utrecht de tweede voorronde van het Witte Huis Topcircuit gespeeld, een butlertoernooi voor top (helaas niet massaal aanwezig), subtop en aankomende top.

Moesten Marcel Swidde & Henk Willemsens met 46 imps de eerste plaats in ochtendzitting nog delen met Berend van de Bos & Joris van Lankveld, ’s middags duldden ze met 63 imps geen concurrentie. Hun totaalscore van 109 imps is de hoogste sinds 9 juni 2007, toen Anton Maas & Chris Niemeijer de vierde serie van toen nog het Onstein Topcircuit wonnen met 119, gevolgd door Jacco Hop & Vincent de Pagter met 110.

Hier een zeer lucratief spel van de winnaars. Ze werden als OW gedoubleerd in 2♠ en maakten dat. Eéntje down zou 5 imps kosten, nu kwamen er, vlak na de lunch, 12 binnen rollen.

De strijd om de bovenste zestien plaatsen, die recht geven op deelname aan de finale op 1 en 2 maart, is nog lang niet gestreden. De laatste twee voorronden worden gespeeld op 18 januari en 8 februari en daarin zal de ranglijst zeker nog flink opgeschud worden. De historie leert dat voor een finale soms niet eens alle voorrondewinnaars zich plaatsen. Een fraaie prestatie leveren de aspiranten Pim Coppens & Bob Donkersloot en de junioren Joris van Lankveld, Tom van Overbeeke & Tobias Polak en Ernst Wackwitz & Chris Westerbeek door bovenin hun partij mee te blazen. De volledige uitslag vindt u uiteraard op de uitslagenpagina van de NBB en hier staat de tussenstand.