Witte huis 1 en 2 door

Utrecht, 23 november 2014. In het derde weekend van de viertallencompetitie Meesterklasse zijn vandaag de kwartfinales gespeeld tussen de teams die in de voorgaande round‑robin zijn geëindigd op de derde tot en met zesde plaats. In die kwartfinales heeft Het Witte Huis 1 (Sjoert Brink & Bas Drijver©, Vincent Ramondt & Berry Westra) met 169–144 gewonnen van De Lombard 1 en heeft Het Witte Huis 2 (Jacco Hop & Meike Wortel©, Danny Molenaar & Tim Verbeek, Ernst Wackwitz & Chris Westerbeek) met 165–147 gewonnen van Crash 1.

Op 10 januari worden vervolgens de halve finales gespeeld. Daarin komen de winnaars van de kwartfinales tegen elkaar uit. De andere halve finale vindt plaats tussen de nummers 1 en 2 uit de round‑robin, die zich daarmee rechtstreeks plaatsten: Onstein 1 (Bauke Muller & Simon de Wijs©, Ricco van Prooijen & Louk Verhees) en Onstein 2 (Richard Ritmeijer© & Magdaléna Tichá, Berend van den Bos & Joris van Lankveld). Reden van deze indeling is voorkomen dat de finale zou gaan tussen twee teams van dezelfde vereniging.

Degradatiepoule: BC 70-1 en Onstein 3 gehandhaafd

In de degradatiepoule strijden de nummers 7–12 uit de initiële round‑robin om drie degradatieplaatsen te ontlopen. In een korte tweede round‑robin dit weekend hebben BC 70‑1 en Onstein 3 zich gehandhaafd in de Meesterklasse, laatstgenoemd team met slechts één winstpunt vóór Hok 1. De overige vier teams spelen verder knock‑out om nog één plaats in de Meesterklasse. Op 10 januari speelt Hok 1 tegen Het Buitenhof 1 en speelt Hok 2 tegen WAC 1. De verliezers zijn gedegradeerd, de winnaars spelen om de ene handhavingsplaats op zondag 11 januari. Zie ook alle uitslagen.