Veel oranje naar Montecatini

Montecatini (Italië), 23 mei 2017. Volgende maand, 10–24 juni, vindt te Montecatini in Toscane, Italië het achtste Open Europees Kampioenschap plaats onder auspiciën van de European Bridge League (zie ook ons artikel ‘EBL verplaatst Open EK’ van 13 april). Gisteren heeft de NBB de samenstelling bekendgemaakt van de teams die officieel Nederland zullen vertegenwoordigen in de open viertallen. Onder leiding van duocaptains Wubbo de Boer en Agnes Snellers en coach Ton Bakkeren komen daar de volgende teams met paren uit de open kernploeg plus één extra paar in oranje outfit spelen:

  • Bob Drijver & Bart Nab met Ricco van Prooijen & Louk Verhees als ‘Nederland Rood’;
  • Guy Mendes de León & Thibo Sprinkhuizen met Tom van Overbeeke & Maarten Schollaardt als ‘Nederland Wit’;
  • Berend van den Bos & Joris van Lankveld met Danny Molenaar & Tim Verbeek als ‘Nederland Blauw’.

De openkernploegparen Sjoert Brink & Bas Drijver en Bauke Muller & Simon de Wijs spelen in gesponsorde transnationale teams, te weten respectievelijk ‘Khiuppenen’ met verder Russen en ‘Pszczola’ met Polen en Amerikanen.

Op het vorige Open EK in Tromsø, Noorwegen won het Nederlandse team van Bob Drijver & Bart Nab met Danny Molenaar & Tim Verbeek de open viertallen (zie ons artikel van 8 juli 2015). Zij doen ditmaal dus weer mee, maar niet in hetzelfde team. Datzelfde geldt voor het gemengde team van Aida Jansma & Jan Jansma en Richard Ritmeijer & Magdaléna Tichá, dat vorig jaar goud veroverde op de World Bridge Games in Wrocław, Polen (zie ons artikel van 17 september 2016): ook zij doen weer mee, maar met de beide paren in verschillende teams. Overigens komen nog veel meer Nederlanders meespelen in Montecatini en is de inschrijving nog niet gesloten.