Vanderbilt 2019 van start

Memphis, Tennessee (USA), 25 maart 2019. Op de Noord-Amerikaanse bridgekampioenschappen (NABC) in Memphis, Tennessee, Verenigde Staten (zie ook ons artikel van 20 maart) begint vandaag het meest prestigieuze onderdeel, de Vanderbilt, een viertallentoernooi met imp-telling op basis van knock‑out. De Vanderbilt telt dit jaar 68 deelnemende teams (vorig jaar 77), die in knock‑outwedstrijden van elk een hele dag, eindigend met de finale op zondag 31 maart, de winnaar van de Vanderbilt Cup zullen opleveren. Zoals gewoonlijk is de wereldtop goed vertegenwoordigd. Deelnemende Nederlanders met hun transnationale team (tussen haakjes het plaatsingsnummer) zijn:

  • Jan Jansma met de Amerikanen Vinita Gupta, Zia Mahmood en Billy Miller en de Zweden Fredrik Nystrom & Johan Upmark als team ‘Gupta’ (7)
  • Sjoert Brink & Bas Drijver met de Polen Josef Blass, Jacek Kalita, Michal Nowosadzki en Jacek Pszczoła als team ‘Pszczoła’ (8)
  • Ricco Van Prooijen & Louk Verhees met de Engelsen David Bakhshi & Stan Tulin en de Israëliërs Alon Birman & Dror Padon als team ‘Tulin’ (9)
  • Bauke Muller & Simon De Wijs met de Amerikanen Chen Zhao & Jing Liu als team ‘Zhao’ (18)
  • Bob Drijver & Bart Nab en Danny Molenaar & Tim Verbeek met de Amerikaanse Patricia Cayne en de Italiaan Dano De Falco als team ‘De Falco’ (26)
  • Berend van den Bos & Joris van Lankveld met de Amerikanen Billy Cohen, Gary Cohler, Sam Lev en Jim Mahaffey als team ‘Mahaffey’ (27)
  • Veri Kiljan & Luc Tijssen met de Amerikanen Mark Feldman, Ross Grabel, Jeffrey Juster en Howard Weinstein als team ‘Juster’ (37)

Vandaag is er een openingsronde om het aantal teams terug te brengen tot een tweemacht. Morgen is de ronde van 64 met verder strikt knock‑out.