uBid 1.0 is nu uit

Delft, 6 november 2014. Na uitgebreid testen de afgelopen maanden is nu versie 1.0 uitgebracht van uBid. Dat is een app, ontwikkeld door NewInBridge en bestemd voor smartphones en tablets. Met uBid kan een speler zijn of haar bieden oefenen en verbeteren met per spel een partner naar keuze. Dit zijn altijd partners van vlees en bloed, geen robots. De handen zijn uitgezocht door een team van wereldklassespelers en door hen voorzien van een waardering in sterren voor het bereikte eindcontract (*** ‘World Class’, ** ‘Good’, * ‘Fair’).

uBid is op het moment nog alleen beschikbaar voor Android (een versie voor iOS wordt later verwacht). Het is te downloaden vanuit de Google Play Store en vervolgens te installeren op de smartphone of tablet. uBid is gebruiksvriendelijk; de bediening wijst verder vanzelf.

De afbeelding hieronder toont een voorbeeld van een hand, geboden op uBid. Het was het eerste spel dat Jan van Cleeff en Marek Wójcicki ooit samen boden en het leverde hun meteen een perfecte score van drie sterren op voor het koude 6. Opgemerkt zij dat het negatief doublet op 1 een vierkaart of langer in schoppen toont (en 1♠ juist geen schoppen), een betekenis die tegenwoordig gangbaar is onder topspelers.

Voorbeeld uBid