Testmatch Nederland-Schotland

Hellevoetsluis, 26 augustus 2019. Van 14 tot 28 september zal Nederland bij het wereldkampioenschap bridge voor landenteams in Wuhan (China) deelnemen bij de Open Teams (Bermuda Bowl), de vrouwenteams (Venice Cup) en de Senioren (d’Orsi Cup). De strijd om de Venice Cup werd voor het eerst in 1974 gespeeld en vindt dit jaar voor de 22e keer plaats. Het Nederlandse vrouwenteam bestaat uit Merel Bruijnsteen & Laura Dekkers, Jet Pasman & Anneke Simons en Martine Verbeek & Wietske van Zwol met captain Aarnout Helmich en coach Peter IJsselmuiden.

Het nieuwe bridgeplatform Netbridge (zie ook ons artikel van 4 mei) heeft het Nederlandse en het Schotse vrouwenteam, dat zich eveneens voor het WK kwalificeerde (en op de derde speeldag tegen Nederland zal uitkomen), uitgenodigd voor een testmatch. Beide landenteams hebben deze uitnodiging aangenomen.

De partij is woensdag 28 augustus vanaf 20:00 uur te volgen op Bridge Base Online (BBO). Kibitzers kunnen de tafel het eenvoudigst vinden door aan te schuiven bij de tafelhost, Jan van den Hoek (‘janonline’).

Voor Team NL spelen woensdag de eerste vier genoemde speelsters; voor Schotland: Liz McGowan & Fiona McQuaker en Helen Kane & Anne Symons met captain Alex Adamson.