Spel van de dag (8)

Ingooi? Niks daarvan!

WBT Championships 7 maart 2022 Ronde 2 Fredin-Seligman

Op onderstaand spel verzeilde vrijwel elk OW-paar in een hartencontract. Sommigen zaten zelfs in 4heart icon. Zo ook Peter Fredin die het spel in oost speelde en na klaverenstart snel een down was.

Aan de andere tafel zat 4heart icon in de westhand en had noord, Sylvan, de ondankbare taak dit down te krijgen als de leider zelf niet iets onhandigs deed. Sylvan kweet zich uitstekend van zijn taak:

Z/OW

W

N

O

Z

spade icon 9 6 5 3

heart icon A B 8 4

diamond icon H

club icon H 10 5 4

spade icon H

heart icon H 7 5

diamond icon V 10 8 2

club icon A V 7 3 2

spade icon A V 4

heart icon 10 6 3 2

diamond icon A B 9 6

club icon 9 8

spade icon B 10 8 7 2

heart icon V 9

diamond icon 7 5 4 3

club icon B 6

Ruiten uit voor de secce heer, schoppensnit (plok) en harten naar heart iconB voor heart iconH. Sylvan ging er noodgedwongen uit met harten voor kleintje, heart iconV en heart iconA. Schoppen naar de vrouw (die had Sylvan moeten troeven maar jezelf ingooien is ook een kunst…) en club icon9 voor het hok. Klein, klein en club iconV. Noord zag het dreigende gevaar. Hij kon er nog net met harten uit voor heart icon10 in dummy. Toen volgde club icon8 via club iconB voor club iconH. Als noord het aas neemt, zit hij ingegooid!  Simpele oplossing van Sylvan: laat club iconH de slag maar maken! Het liet de leider kansloos.

Lijkt logisch allemaal maar je moet het wel nog even doen! Had meer verdiend dan een wash….