Rode rozen voor Bep Vriend


Opatija, 29 juni 2014. Vanochtend bracht IMP een bezoek aan Bep Vriend in het ziekenhuis van Rijeka. Vriend ligt daar sinds afgelopen donderdagavond vanwege een pijnlijke val bij het verlaten van een restaurant in Opatija. Het is nog altijd onduidelijk of een operatie (heup en/of enkel) is geboden. Vast staat dat zij morgen met een speciale vlucht naar Nederland terugkeert en onmiddellijk verder wordt vervoerd naar het Academisch Medisch Centrum Amsterdam voor verdere behandeling. Aan aandacht komt Bep Vriend gelukkig niets te kort. Anton Maas, haar man, is voortdurend op de kamer en iedere dag vereren Nederlandse spelers en bridgejournalisten haar met een bezoekje. Het bestuur van de Europese Bridge Liga verraste de pechvogel met een grote bos rode rozen. Bekijk HIER een video gemaakt op de afdeling Traumatologie.
Inmiddels zijn er een aantal butlerstanden in omloop. De policy van de EBL deze onder de pet te houden is blijkbaar niet waterdicht. Via zijn  Poolse kanalen heeft IMP inzage gekregen in de stand van de open categorie tot aan de finale ronde. Fantoni en Nunes (Monaco) staan bovenaan, gevolgd door Piekarek en Smirnov (Duitsland). De drie Nederlandse paren staan licht in de plus. Onze Poolse vrienden maakten ook nog een andere butlerstand op: alleen tegen de landen zich hebben geplaatst voor de finale van 18. Dan valt op dat Tichá-Ritmeijer 0,3 in de plus scoorden en Muller-De Wijs -0,3. Van Prooijen-Verhees bivakkeerden rond het midden. Check HIER een discussie over de butler op ons webforum.
Een laatste bericht uit boboland. Ondanks een actieve campagne heeft de Griek Panos Gerantopoulos het in de race om het voorzitterschap van de EBL moeten afleggen tegen de heersende president, Yves Aubry. De Nederlandse vertegenwoordiging in het executive committee is gehalveerd. Eric Laurant is herkozen, maar Pim Vaders haalde het dit keer niet.