Petitie tegen Polen

Chennai (India), 29 september 2015. Op het wereldkampioenschap voor landenteams in Chennai, India, hebben bijna alle teams in de strijd om het open wereldkampioenschap om de ‘Bermuda Bowl’ vandaag een petitie ondertekend. Daarin verzetten zij zich tegen het recht dat de World Bridge Federation (WBF) heeft verleend aan Polen om een nieuw derde paar, in casu Gawrys-Klukowski, in te vliegen, nadat eerder het paar Balicki-Zmudzinski niet tot het kampioenschap werd toegelaten (zie ons artikel van 26 september). In zijn persconferentie van vandaag refereerde WBF-president Yves Aubry hieraan en hij zei dat Polen hiertoe volkomen regelmatig gerechtigd is. De argumenten van de petitieopstellers en ‑ondertekenaars zijn echter:

  • De vervanging zou het Poolse team belangrijk sterker maken.
  • Tegenstanders die de afgelopen dagen tegen een viermans Pools team speelden, zouden in het voordeel zijn boven hen die later tegen een zesmans team uitkomen.
  • Het systeem van het nieuwe Poolse team is niet tijdig ingediend en tegenstanders hebben te weinig tijd gehad om zich desgewenst hierop voor te bereiden.

Zie over deze kwestie ook de discussie ‘The Polish Position – An Interview’ op het forum Bridge Winners.