Ook herfst-NABC in Tampa afgelast

Tampa, Florida (USA), 18 juni 2020. De voor de herfst geplande Noord-Amerikaanse bridgekampioenschappen (NABC) in Tampa, Florida, zijn afgelast. Dat heeft de American Contract Bridge League (ACBL) gisteren bekendgemaakt (zie ook hier). Reden is wederom dreigende verspreiding van het coronavirus COVID-19. Het evenement stond gepland voor 26 november tot en met 6 december. Eerder al afgelast werden de NABC’s te Columbus, Ohio, USA (zie ons artikel van 13 maart) en Montréal, Québec, Canada (zie ons artikel van 16 april).

NABC’s worden in normale tijden driemaal per jaar gehouden en zijn enigszins vergelijkbaar met de Europese Transnationale Kampioenschappen (voorheen: open Europese kampioenschappen). Het toptoernooi van een herfst-NABC is de Reisinger, een viertallentoernooi op basis van board‑a‑match (BAM), waaraan altijd veel wereldtop meedoet.

Voorts heeft de ACBL voor heel 2020 zijn personele medewerking ingetrokken aan de ‘lagere’ evenementen, de regionals en sectionals. In essentie betekent dit dat ook deze zijn afgelast.