New Alt Competition Event 1

Maastricht/Hellevoetsluis, 30 januari 2021. Afgelopen week vond de eerste voorronde plaats van de New Alt Competition. Dit is een cyclus van tien voorronden, gevolgd door de Grand Finals in december. Wie aan die finale mee mogen doen, zes of acht teams (nader te bepalen), wordt bepaald met een systeem van punten. De voorronden worden gespeeld in groepen en in de vorm van een dubbele round‑robin, oftewel tweemaal tegen elk ander team van de groep (mogelijk anders voor de onderste groep), zonder play‑offs. Na afloop vindt promotie en degradatie plaats aan de hand van het aantal winstpunten per team.

Gisteren eindigde de eerste voorronde. Winnaar werd in groep 1A het Belgische team ‘Red Devils’, in groep 1B – bedoeld als ruwweg even sterk als 1A omdat dit de eerste voorronde is – het Amerikaanse ‘Lebowitz’, en in groep 3 het eveneens Amerikaanse team ‘Amateurs’.

Ook IMP deed mee met een team van die naam bestaande uit Cathy Baldysz, Sophie Baldysz, Roger Bryant, Onno Eskes, Steve Green, Rob Helle,
Ed Hoogenkamp, Ge Sprinkhuizen. Zij eindigden als negende in groep 3.

Zie voor meer informatie en alle uitslagen het New Alt Competition Event 1 Bulletin. Zie ook ons artikel van 10 januari over de Alt Awards.