Moeilijke keuze Team Oranje

Utrecht, 21 januari 2016. In juni dit jaar vindt in Boedapest, Hongarije, het 53e Europees Kampioenschap voor landenteams plaats. Begin april kiest de NBB daarvoor de vertegenwoordigende teams (open, vrouwen, senioren). Met name moeilijk zal de keuze worden van drie paren voor het open team uit de zeven van de open kernploeg. Dat zijn om te beginnen de drie paren die in 2011 te Veldhoven wereldkampioen werden: Sjoert Brink & Bas Drijver (nu weer beschikbaar voor Oranje!), Bauke Muller & Simon de Wijs en Ricco van Prooijen & Louk Verhees. Veel meer dan in 2011 echter ondervinden zij concurrentie van vier nieuwere kernploegparen: Berend van den Bos & Joris van Lankveld (winnaars Cavendish Teams 2015), Bob Drijver & Bart Nab en Danny Molenaar & Tim Verbeek (samen open Europees kampioen Tromsø 2015) en Richard Ritmeijer & Magdaléna Tichá (goed debuut als best presterende Nederlandse paar op het EK in Opatija 2014). Captain van het open team en verantwoordelijk voor de keuze is Anton Maas, trainer/coach is Ton Bakkeren.

Het seniorenteam is reeds bekend: Nico Doremans & Jaap Trouwborst en Willem van Eijck & Willem Gosschalk (samen winnaars van de selectiewedstrijden, zie ook ons artikel van 6 december 2015) met als derde paar André Mulder & Chris Niemeijer.

Over de samenstelling van het vrouwenteam is nog geen nieuws bekend. De kernploeg vrouwen bestaat uit vier paren: Carla Arnolds & Wietske van Zwol, Laura Dekkers & Doris van Delft, Marion Michielsen & Meike Wortel en Jet Pasman & Anneke Simons met captain Alex van Reenen en trainer Hans Kelder. Laatstgenoemde is tevens technisch directeur NBB en als zodanig eindverantwoordelijk voor alle vertegenwoordigende teams.