M&M en Brink-Drijver door in Sanya

Sanya, 21 oktober 2014. Op de veertiende Red Bull World Bridge Series in Sanya, China heeft in de kwartfinale van de vrouwenviertallen om de McConnell Cup team Baker met Marion Michielsen & Meike Wortel gewonnen van een Chinees team genaamd ‘Dezhouqiaoxie(Pushi)’ met 153–118 imps. Team ‘Netherlands’ van de vrouwenkernploeg (Carla Arnolds & Wietske van Zwol, Laura Dekkers & Judith Nab, Jet Pasman & Anneke Simons) heeft na een desastreuze laatste zitting verloren van het Indonesische team ‘Pertamina EP’ met 113–133 imps en is uitgeschakeld. Morgen zijn de halve finales.

In de open viertallen om de Rosenblum Cup heeft team Diamond met Sjoert Brink & Bas Drijver, nog het enige team met Nederlanders, de achtste finale gewonnen met 111–46 imps van een onder Litouwse vlag spelend team Vitas met onder anderen de sterke Israëliërs Lotan Fisher en Ron Schwartz plus vier Balto-Slavisch klinkende namen. Diamond speelt nu de kwartfinale tegen een Chinees team genaamd ‘Yuetao of Guangzhou’ en staat op moment van schrijven dik voor met 151–43 imps. Goede kans dat de Chinezen voor de laatste zitting opgeven en in elk geval is Diamond praktisch zeker door. Morgen gaan (behoudens opgave) de kwartfinales verder, gevolgd door de halve finales.

Paren

Vandaag zijn ook de open, vrouwen‑ en seniorenparen begonnen. Aan de open paren doen vooralsnog 256 paren uit 43 landen mee, onder wie de Nederlanders Berend van den Bos & Joris van Lankveld, Roeland Maat & Mark de Meer, Danny Molenaar & Tim Verbeek, Ricco van Prooijen & Adam Wildavsky – Louk Verhees is naar huis omdat zijn vader is overleden – en Richard Ritmeijer & Magdaléna Tichá.

Aan de vrouwenparen doen vooralsnog 55 paren uit 21 landen mee, onder wie van Nederlandse zijde alleen Carla Arnolds & Wietske van Zwol. Mogelijkerwijs zullen winnaars of laat uitgeschakelden in de diverse viertallen alsnog kunnen en willen aanhaken in de paren. Aan de seniorenparen doen 40 paren uit 17 landen mee, onder wie geen enkele Nederlander.