Machtig Molenbeek in Meesterklasse

Utrecht, 15 december 2016. In de onlangs afgelopen round‑robin van de Meesterklasse viertallen zijn Danny Molenaar & Tim Verbeek (‘Molenbeek’) na een fantastische eindsprint bovenaan de butlerstand geëindigd met een gemiddelde van 15,33 per wedstrijd, zelfs nog boven Sjoert Brink & Bas Drijver (Het Witte Huis 1) met 14,72 en ver boven de rest. Hun team BC ’t Onstein 3 (met verder Peter IJsselmuiden & Geon Steenbakkers en Richard Ritmeijer & Magdaléna Tichá) eindigt als tweede achter Het Witte Huis 1 (Sjoert Brink & Bas Drijver, Vincent Ramondt & Berry Westra) en speelt 14–15 januari de halve finale tegen ’t Onstein 1. Zie verder de volledige uitslag.

Gevraagd naar leuke spellen komt Tim Verbeek met een biedbeslissing – of liever gezegd: een biedstijlbeslissing:

Een bekend probleem: wat je moet doen met een 4441♣ na een 1-opening? Ik [Tim] vind dat je met beide majors snel moet doubleren. Dit spel bewijst waarom:

Mijn 4-bod was wel aan de maat; had met 3 kunnen volstaan. Na ♣A en driemaal schoppen vond Danny J en haalde het.

Dat je één laag mag doubleren met vierkaarten in beide hoge kleuren en een doubleton in de ongeboden lage kleur, was al langer gemeengoed onder betere spelers. De top doet het nu dus ook met een singleton.

Een succesje in het afspel; in de woorden van Tim:

Ik was de enige die 4 haalde na harten uit [na andere uitkomsten was het alle keren gehaald – IMP]. Ik koos voor de eenvoudige oplossing van K na in slag twee. De tegenstanders konden hier niets tegen doen. Ik gok dat andere leiders probeerden klaveren af te troeven en de ruiten goed te gokken; die kwamen bedrogen uit. Jacco als zuid probeerde nog schoppen na, maar ik kon simpel nog een ruiten spelen. Aan slag met schoppen J geïncasseerd – ik wist de count – en harten naar de vrouw.